Christmas ornament

25 .01. 2017 (сряда ) от 14.00 ч. на пресконференция поповод новата премиера на Музикалния театър

Уважаеми дами и господа,

Имаме  удоволствието  да  Ви  поканим  на   25 .01. 2017   (сряда )  от   14.00 ч.   на пресконференция   поповод новата премиера на Музикалния театър –мюзикълът на сър А.Л.Уебър „Булевардът на залеза”.  За снимки и репортажи можете да се обадите на Виолета Томанова, 0878290530,  за уточнение.

За първи път в България легендарния мюзикъл „Булевардът на залеза“ на Андрю Лойд Уебър по либретото на Дон Блек и Кристофър Хамптън ще бъде поставен у нас изцяло от български  постановъчен екип и български изпълнители.

ОЧАКВАЙТЕ БУЛЕВАРДЪТ НА ЗАЛЕЗА-  ИстинскоТО събитие на сезона – шедьовърът на Уебър и ЗА ПЪРВИ ПЪТ в България;

Драмата на филмовите звезди,  скрита зад блясъка и рекламите  на Холивуд ! Цената на славата на, изкушенията и самоизмамата! „Сънсет булевард” можете да гледате на сцената на Музикалния театър на 27, 28 януари от 19.00ч.  и 29 януари от 17.00ч.,.

Именитият български оперен режисьор   акад.Пламен Карталов е режисьор на мюзикъла.

Диригент на спектакъла е  Игор Богданов, сценографията е на художника Иван Савов и арх. Слава Савова, художник на костюмите- Цветанка Петкова- Стойнова. Хореографията е на Антоанета Алексиева и Катя Богданова, хормайстор- Людмил Горчев, асистент режисьор Юлия Маринова. Преводът  на либретото е на Живко Ботев,а на поетичните текстове  Живка Шопова.

За първи път пиесата е поставена през 1991 г. в лондонския театър “Аделфи”, собственост на Уебър. До днес само на Бродуей “Сънсет булевард” е играна почти 1000 пъти. Мюзикълът е базиран на едноименния филм на носителя на Оскар Били Уайлдър от 1950 г., за неуспелия сценарист Джо Гилис и все по-избледняващата холивудска звезда Норма Дезмънд. Той мечтае да напише сценария на живота си, а тя – да се върне триумфално на екрана. Пътищата им се пресичат и актрисата въвлича мъжа във фантазиите си. Либретото и стиховете  са дело на  Дон Блек и Кристофър Хемптън. Музиката е на гениалния Андрю Лойд Уебър.

Сюжетът на мюзикъла е добре познат на публиката, базиран на едноименния филм на носителя на Оскар Били Уайлдър от 1950 г.

Tags :
Categories : НОВИНИ
Share it: