ЛЕЛЯТА НА ЧАРЛИ

 

Спектакъл

Мюзикъл по класическата ситуационна комедия на Томас Брандън „Лелята на Чарли“. Автор на музикала е композитора Оскар Фелцман – един от създателите на най-доброто в руско-съветствата музикална и филмова комедия, автор и на естрадни шрагери.

Действието в „Лелята на Чарли” се развива през 1910 година в Лондон. В патриархална Англия млади момичета не могат да ходят на гости без присъствието на омъжена жена. Очертава се страхотен скандал и за да го предотвратят, младежите Чарли и Джак набързо преобличат приятеля си Бебс в женски дрехи. Той трябва да се представя като ... лелята на Чарли – Донна Лусия – богата родственица. Следват ред забавни ситуации, в центъра на които е мнимата леля. Истинската Донна Лусия все пак пристига и объркването става още по-голямо, докато накрая всичко завършва щастливо в името на любовта.

Случайността и любовта са главните действащи лица в тази шеметна комедия. „Без Любовта и нейното жизнерадостно умопомрачение никой не би издържал на последвалите абсурдни (но в крайна сметка, просто смешни) събития. И без Случайността едва ли на финала всички биха стигнали до щастливия край” – казва режисьорът на спектакъла Иван Панев.

Постановка

ЛЕЛЯТА НА ЧАРЛИ - мюзикъл
По мотиви от едноименната комедия на Томас Брандън
Стихове – Роберт Рождественски
Музика – Оскар Фелцман
Режисьор - Иван Панев
Диригент - Огнян Митонов
Сценография и костюми Евгения Раева
Хореография – Румен Григоров

 

Артисти

ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА И ИЗПЪЛНИТЕЛИ:
ФРАНКЪРТ БЕБЕРЛИ - БЕБС – Александър Мутафчийски, Георги -Маноел –Димитров
ЧАРЛИ УЕЙКЪМ – Денко Проданов
ДЖАК ЧЕСНИ – Тодор Велков
ЕННИ СПЕТЛИ – Зорница Дамянова, Яна Стефанова
КЕТИ ВЕДЪН - Боряна Йорданова, Елица Красимирова
СЪР ФРАНСИС ЧЕСНИ - Николай Борисов, Кръстан Кръстанов – ЗА ПЪРВИ ПЪТ В РОЛЯТА
СТИВЪН СПЕТЛИ - Христо Сарафов , Лъчезар Лазаров
ДОННА ЛУСИЯ ДЕЛ АЛВАДОРЕС - Юлия Маринова
ЕЛЛА ДЕЛИ – Илона Иванова
БРАСЕТ – Румен Григоров, Георги Ханджиев - ЗА ПЪРВИ ПЪТ В РОЛЯТА
Оркестър на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов

Премиерата на „Лелята на Чарли” на сцената на Музикалния театър е на 9 март 2012 година и оттогава спектакъла се играе с голям успех.

На 21 ноември, неделя от 17.00 часа участват : Георги-Маноел Димитров, Денко Проданов, Тодор Велков, Яна Стефанова, Боряна Йорданова, Николай Борисов, Лъчезар Лазаров, Юлия Маринова, Илона Иванова, Румен Григоров
Оркестърът на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов

Билетите се продават на сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-11 и на касата на театъра (тел. 02/ 943 19 79). Заповядайте!

Галерия