Новини

Сподели с приятели: 

Детската оперета „Малката кибритопродавачка“  отбелязва 10 години сценичен живот

Добрина Икономова с дебют в  ролята на Знатната дама

Националният музикален театър и през този декември ще представи на своите малки почитатели детската оперета „Малката кибритопродавачка“. Музиката е на композитора Румен Бояджиев – син, а либретото на Венелин Методиев. Спектаклите са на 9 декември от 19.00 ч. и на 10 декември от 11.00 ч. 

За първи път една от примите на музикалния театър Добрина Икономова ще влезе в нова роля – на Знатната дама. В останалите роли се превъплъщават любимите на малки и големи солисти на театъра – Боряна Йорданова като Малката кибритопродавачка, Олга Динова, в ролята на нейната баба, Пеньо Пирозов като Белият коминочистач, Александър Мутафчийски е Старият латернаджия, а Лошият полицай е Иван Панев. 

В спектакъла участват балетът и оркестърът на Музикалния театър, както и детският хор „Пим-пам“ при читалище „Петър Берон“ – София с диригент Ирена Христова и ученици от IX клас на Националното училище за танцово изкуство. 

Диригент на спектакъла е Григор Паликаров, режисьор –  Деляна Хаджиянкова, сценографията и костюмите  са на Евгения Раева,  хореографията на Антоанета Алексиева,  анимацията на Никола Налбантов, а продуцент е  Пеньо Пирозов.

„Малката кибритопродавачка“ носи на своя композитор приза „Музикант на годината 2012“  в категория „Премиера“  в националната анкета на предаването „Алекро виваче“ на БНР