Новини

Сподели с приятели: 

Песните на Стефан Диомов зазвучават в мюзикъла “Здравей! Как си, приятелю?”

Започнаха репетициите за най-новия спектакъл на Музикалния театър. Мюзикълът „Здравей! Как си, приятелю?“ продължава добрата традиция да се създават музикално-сценични произведения специално за трупата на Музикалния театър.

Идеята е на Еделина Кънева, а либретото на Юрий Дачев. Музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са поверени на маестро Георги Милтиядов, който е и диригент – постановчик. Диригент на постановката ще бъде и маестро Дориан Молхов. Режисьор на мюзикъла е Камен Воденичаров, сценографията и костюмите са дело на Николина Костова – Богданова, хореограф е Йоанна Стоянова, а координатор на проекта Пеньо Пирозов.

Една от най-разпознаваемите от всички поколения български песни, „Здравей, как си, приятелю”, е избрана за заглавие на мюзикъла. Тя подсказва на зрителите, че ще станат свидетели на една дългоочаквана и вълнуваща приятелска среща. А за някои от героите тя ще се превърне и в любовна.

Сюжетната линия на мюзикъла ще върне приятни спомени, ще стопли сърцата на зрителите, а със сигурност и ще разчувства. Защото героите са сякаш вечните – Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, вечният бунтар – Клошарят, двама влюбени младежи и разбира се една вече пораснала „малка“ дъщеря Мария.

В една очертаваща се като уж скучна лятна вечер, героите на мюзикъла ще разкрият дълго стаени тайни и пазени откровения. Този уникален музикален проект вплита затрогващите текстове на песните изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, Тоника, Тоника СВ, Домино и Фамилия Тоника в една лична история за приятелство и любов.

Солистите на Музикалния театър ще разкажат за първата и за старата любов, за възходите и за паденията, за прошката и за обидата, за разделите и за събиранията, но най- вече за едно вечно и искрено приятелство. В този разказ участват и оркестърът, хорът и балетът на Националния музикален театър.

Премиерните дати са 20 и 21 април 2024 г. и билетите вече са в продажба.