Новини

Сподели с приятели: 

Празничен декември в Музикалния театър

Декемврийската програма на Националния музикален театър включва най-доброто от тематичните зимни заглавия от репертоара на театъра, както за деца, така и за възрастни. Зрителите могат да се насладят на нови празнични концерти, много спектакли за деца, на премиерния мюзикъл “Целуни ме, Кейт”, както и на класически оперети. 

На 9 и 10 декември на сцената на Музикалния театър се завръща класическата детска оперета “Малката кибритопродавачка”, написана от композитора Румен Бояджиев-син. За нея той печели наградата на Българското национално радио „Музикант на годината“ 2012 за дебют. Приказката на Ханс Кристиян Андерсен за бедното момиче, което в Новогодишната нощ трябва да продава кибрит, за да донесе пари вкъщи, оживява на сцената на Музикалния театър. Декорите и костюмите на художника Евгения Раева и анимацията на Никола Налбантов ще пренесат не само децата, но и възрастните, в един приказен свят. 

Новогодишният оперетен бал в зала 1 на НДК се завръща още по-блестящ и вълнуващ. На 28 декември от 19.00 ч. зрителите отново ще се срещнат с любимите солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър. Концерт- спектакълът обещава да е най-бляскавото за годината събитие извън сцената на театъра. В новогодипната гала са включени най-добрите произведения от световната оперетна класика. Тази година събитието е включено в Новогодишниямузикален фестивал на НДК. Фестивалът е неизменна част от празничното настроение в навечерието на Коледа и Нова година в столицата.

На 10 и 16 декември гледайте най-новото заглавие от репертоара на Музикалния театър – мюзикъла “Целуни ме, Кейт” по музика на Коул Портър. Бродуейският хит подари на публиката пълна наслада от началото до края. 

А за любителите на класиката в програмата са включени и две класически оперети – на 15 декември- “Царицата на чардаша” по музика на Калман и на 30 декември – “Прилепът” от Йохан Щраус – син.

А навръх Нова година, 31 декември и отново на сцената на Музикалния театър, от 17.00 часа почитателите на националната ни музикална трупа са поканени да вдигнат празнична наздравица с концерта “Приказка за виенския валс”с който тази година бе открит и творческия сезон. В навечерието на Новата година бъдете с най-красивата и романтична музика от света на виенската оперетна класика !