Новини

Сподели с приятели: 

Пролетна предпремиера на “Музикално пътешествие“

С пролетно настроение е изпълнена предпремиерата на концерт- спектакъла „Музикално пътешествие“ на Националния музикален театър. Тя ще се състои на 30 март 2024 г.(събота) от 19 часа.
В програмата са включени музикални разходки из унгарската равнина, Виена, прословутото кабаре „Максим“ в Париж, слънчева Испания, та чак до Чикаго и Холивуд. Приключенски настроените зрители ще могат мислено да минат под дъгата и да последват Орфей в ада. В танцувалното меню са включени емблематичните за оперетата чардаш и кан-кан. Предвидена е и среща с унгарски хусари, с които ще може да се помарширува.
Постановъчният екип, който е подредил това „Музикално пътешествие“ включва диригентът Юли Дамянов, режисьорът Александър Мутафчийски, хореографите Йоанна Стоянова и Татяна Янева и координаторът на проекта Пеньо Пирозов. А в ролята на екскурзоводи ще бъдат солистите Еделина Кънева, Илона Иванова, Олга Михайлова – Динова, Теменужка Трифонова, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Богомил Спиров, Денко Проданов, Марчо Апостолов, Пеньо Пирозов и Христо Сарафов заедно с оркестъра и балета на Националния музикален театър.