Новини

Сподели с приятели: 

„Цигулар на покрива” отново в програмата на Музикалния театър

Култовият мюзикъл “Цигулар на покрива” отново се качва на сцената на Националния музикален театър в края на февруари – 24 и 25 ти.

„Цигулар на покрива” е красива притча за дома, любовта и семейството. Това е разказ за едно общество, което дори в нещастието запазва своите устои и намира смисъл да прославя и да се радва. Затова този разказ е смешен и тъжен, в него има и лудост – всичко, което е характерно за човешката природа. Това превръща творбата на композитора Джери Бок и либретистите Джоузеф Стайн и Шелдън Харник в универсална творба.

Христо Сарафов в ролята на млекаря Тевие

Още с появата си през 2020 година, спектакълът на режисьора Небойша Брадич (Сърбия)се превърна в събитие за родната театрално-музикална сцена. Гледайте един от шедьоврите на световния мюзикъл „Цигулар на покрива“ в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър. 

Това е спектакъл, който не само ще обикнете, но и задължително трябва да видите!“;

Новата българска постановка на мюзикъла на Джери Бок кара публиката да се смее, да си тананика и да плаче едновременно. Аплодисментите са за цялата трупа на Музикалния театър – в някои сцени пред публиката са повече от сто души – солисти, хористи, балетисти и музиканти”;

“С премиерата на „Цигулар на покрива“ Музикалният театър доказва, че е най-силният театър в този жанр, който с постоянния си изпълнителски състав плюс избраните чрез кастинг млади артисти притежава и развива три поколения ярки актьори певци“ – това са част от възторжените рецензии на критици и журналисти.