Уважаеми колеги,

Каним ви на 28-ми януари, неделя, от 16 часа в Музикалния театър на представянето на книгата „Светозар Донев- режисьорът”. Неин автор е музикалния критик Марин Бончев. Издатели са Съюзът на музикалните и танцови дейци и Фонд „13 века България”.

На 28-ми януари един от доайените на Музикалния театър проф. Светозар Донев празнува своя 85-годишен юбилей и 65 години творческа дейност като режисьор. Той е реализирал над 250 постановки на опери, оперети и мюзикъли в България и чужбина.

В ДМТ „Стефан Македонски” е работил с най-големите имена на оперетата у нас – Мими Балканска, Видин Даскалов, Лиляна Кисьова, Минко Босев, Лиляна Кошлукова, Тинка Краева; композиторите Парашкев Хаджиев, Жул Леви, Димитър Вълчев, диригента Росица Баталова, хореографа Фео Мустакова и много други звездни имена на първата ни оперетна сцена.

„Обичах всички в театъра – солисти, хористи, музиканти, сценични работници. Срещах се с тях и разговаряхме като равни. Макар че имам семейство, което много обичам – моето голямо семейство беше Музикалният театър” – признава в книгата проф. Светозар Донев.

КОНЦЕРТЪТ НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР “100 ГОДИНИ ОПЕРЕТА” НА 28 ЯНУАРИ ОТ 17 ЧАСА Е ПОСВЕТЕН НА ЮБИЛЕЯ НА ПРОФ. СВЕТОЗАР ДОНЕВ.

Още