На 30-ти септември каним публиката на първия спектакъл за сезона – „Празник на оперетата и мюзикъла“

С празничен водосвет и молитва за здраве и успех беше открит новия сезон 2018/2019 на Националния музикален театър. На добър час на всички творчески и технически колективи и още по-успешни спектакли през новия сезон пожела директорът на Държавен музикален и балетен център -София Марияна Арсенова. Тя подчерта, че до края на 2018-та година театърът е в юбилейната 100-тна година от началото на професионалната оперета у нас.

Първото представление за новия сезон е на 30-ти септември от 17 часа – концертът-спектакъл „Празник на оперетата и мюзикъла“. В него сме събрали най-обичаните и популярни мелодии от света на мюзикъла и оперетата. Наред с валсовете на Щраус и чардаша на Калман, ще звучат лирическите балади на Щолц и Джери Бок, както и огненото фламенко на Луис Мариано и темпераментното сиртаки на Микис Теодоракис. Каним публиката на 30-ти септември половин час по-рано, от 16:30, за да вдигнем заедно чаша шампанско за началото на новия сезон на Националния музикален театър!

В чест на юбилейната година празничните концерти в националната оперета продължават. През декември солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален театър подготвят три издания на Коледно-новогодишния концерт в театъра, както и на станалия вече традиционен и очакван с голям интерес от публиката Новогодишен оперетен бал на 28 декември в зала 1 на НДК.

Продължават и репетициите на култовия мюзикъл „Фантомът на операта“ от А. Л. Уебър, който ще има своята първа премиера в България на сцената на Националния музикален театър. Премиерните дати са 25, 26 е 27 януари 2019 година.

Още