Последните спектакли на мюзикъла на Уебър – в три последователни вечери на 9, 10 и 11 ноември

Легендарният мюзикъл „Булевардът на залеза” на Андрю Лойд Уебър ще се играе за последно на сцената на Националния музикален театър. След дълги преговори в края на 2016-та британският композитор отстъпи правата за 25 представления на Националния музикален театър, а премиерата беше през януари 2017 година. Важно условие при отстъпването на правата, което Уебър поставя, е че в зависимост от успеха на “Булевардът на залеза” ще даде правата и за другия свой емблематичен и дългоочакван от българската публика мюзикъл “Фантомът на операта”.

След успешната постановка на Пламен Карталов на “Булевардът на залеза”- отново под негова режисура – българската публика ще гледа през януари следващата година най- очакваната премиера на 2019-та – „Фантомът на операта”- постановка на Националния музикален театър. На сцената на първата ни оперета вече са играни и другите популярни произведения на гениалния композитор – „Евита”, „Котки”, „Исус Христос Суперзвезда”, „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”. Националният музикален театър си е извоювал правото от фирмата на сър Уебър да прави свободна трактовка на неговите творби.

Преди най-дългоочакваната премиера на 2019-та на „Фантомът на операта” – не пропускайте последните три спектакъла на другия обичан мюзикъл на Уебър – „Булевардът на залеза” – в три последователни вечери на 9-ти, 10-ти и 11-ти ноември на сцената на Националния музикален театър. Една история за възход и падение, за илюзиите, фаталната любов и цената на славата, разказана в стила на трилъра и филма „ноар”.

Главната роля на бившата икона на нямото кино Норма Дезмънд се изпълнява от блестящите солистки на Националния музикален театър –  Людмила Козарева и Калина Ангелова. В ролята на неуспелия сценарист Джо Гилис, който се опитва да се възползва от Норма, за да направи кариера в Холивуд, се въплъщава най-младият солист на театъра – Денко Проданов.

В любовния триъгълник между Джо и Норма попада и Бети Шифър – невинната героиня се изпълнява от талантливите млади солистки на театъра Весела Делчева и Илона Иванова.

В ролята на верния иконом на Норма – Макс – който я държи далеч от реалността и поддържа илюзорната й представа, че все още е на върха на славата си – ще гледаме доайенът на Националния музикален театър Христо Сарафов.

„БУЛЕВАРДЪТ НА ЗАЛЕЗА”

Мюзикъл на  Андрю Лойд Уебър по либретото на Дон Блек и Кристофър Хамптън
Режисьор: Пламен Карталов
Диригент: Игор Богданов
Сценография: Иван Савов
Художник на костюмите: Цветанка Петкова-Стойнова
Хореография: Антоанета Алексиева
Хореография: Катя Богданова
Хормайстор: Людмил Горчев
Ас. режисьор: Юлия Маринова
Превод: Живко Ботев
Превод на текстовете: Живка Шопова

 

„Булевардът на залеза“ – 09.11.петък19.00ч.        

Участват: Людмила Козарева, Денко Проданов, Христо Сарафов, Весела Делчева, Емил Митрополитски, Александър Панайотов, Лъчезар Лазаров, Александър Василев, Юлия Маринова, Весна Тодорова, Таня Астарджиева. Хор, балет и оркестър на Националния музикален театър.

 “Булевардът на залеза“ – 10.11.събота -19.00ч.                                

Участват: Калина Ангелова, Денко Проданов, Христо Сарафов, Илона Иванова, Николай Борисов, Александър Панайотов, Владимир Грудков, Румен Григоров, Станимира Василева, Весна Тодорова, Ася Цветанова. Хор, балет и оркестър на Националния музикален театър.

„Булевардът на залеза“ – 11.11. неделя -17.00ч.                                 

Участват: Людмила Козарева, Денко Проданов, Христо Сарафов, Весела Делчева, Емил Митрополитски, Александър Панайотов, Лъчезар Лазаров, Александър Василев, Юлия Маринова, Весна Тодорова, Таня Астарджиева. Хор, балет и оркестър на Националния музикален театър.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ПОСЛЕДНИТЕ СПЕКТАКЛИ НА КУЛТОВИЯ МЮЗИКЪЛ „БУЛЕВАРДЪТ НА ЗАЛЕЗА” – ПОСТАНОВКА НА НАЦИОНАЛНИЯ МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР!

Още