Най-доброто от класическата оперета, изпълнено от солистите, хора, балета и оркестъра на Националния музикален театър

На традиционния НОВОГОДИШЕН ОПЕРЕТЕН БАЛ в зала 1 на НДК ще  прозвучат най-популярните и обичани арии, дуети и ансамбли от Щраус, Лехар, Калман, Офенбах и Целер. И като на всеки бал, не може да мине без виенски валс , полка, но и без темпераментните кан кан и чардаш, както и празничния „Радецки марш”.

Солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален театър ще изпълнят откъси от „Прилепът” , „Виенска кръв” и „Една нощ във Венеция” на Щраус, „Царицата на чардаша”, „Графиня Марица”, „Принцесата на цирка”,„Старият Рац” на Калман, „Веселата вдовица”, „Джудита” и „Страната на усмивките” на Лехар и други.

И тази година участва детската балетна школа “Проф. Драгулева -Луканов” с малчугани на възраст от 5 до 15 години, които ще изпълнят „Валс на цветята”от „Лешникотрошачката” на Чайковски. За първа година на Новогодишния оперетен бал ще дебютират децата от Балетната школа на Маша Илиева. Те ще танцуват Кайзер валс от Щраус заедно с балета на Националния музикалния театър.

„Лекият жанр, както наричат оперетата, се създава трудно и иска много сериозна работа. Затова човек не бива да гледа на него с пренебрежение” – убеден е проф. Светозар Донев, режисьор на НОВОГОДИШНИЯ ОПЕРЕТЕН БАЛ в зала 1 на НДК.

Неслучайно Новогодишният оперетен бал на Националния музикален театър всяка година е в зала 1 на НДК. Целта е да привлечем нова и млада публика, която да усети неповторимата празничност и жизнерадост на вечно оптимистичния жанр на оперетата.

Заповядайте на традиционния НОВОГОДИШЕН ОПЕРЕТЕН БАЛ на Националния музикален театър в зала 1 на НДК на 28 декември от 19 часа. Броени дни преди настъпване на Новата 2019 –та година, елате да се заредим с празнично настроение!

Билетите са в продажба на касите на Националния дворец на културата, както и на www.tickets.ndk.bg  и в www.eventim.bg

 

Още