Три издания на коледния концерт в Музикалния театър

Традиционният КОЛЕДНО-НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ в Музикалния театър тази година има три издания – на 22-ри декември,събота, от 19 часа, 23-ти декември, неделя, от 17 часа и 30-ти декември, неделя, от 17 часа.

Елате да чуете коледните шедьоври „Бяла Коледа“, „Свята нощ“, „Всичко, което искам за Коледа, си ти“ и много други популярни мелодии в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Националния музикален театър.

Наред с класическите оперетни заглавия като „Графиня Марица“, „Царицата на чардаша“, „Херцогинята от Чикаго“ и мюзикълите „Моята прекрасна лейди“, „Цигулар на покрива“, „Хелоу Доли“ на коледния ни концерт ще звучат евъргрийни, забавни канцонети и филмова музика от най-любимите коледни филми. Подбрали сме музика от филмите „Анастасия“, „Сам в къщи“ и „Наистина любов“.

 

Сюжетът на Коледния концерт – по идея и либрето на Станислава Ризова – се върти около една огромна елха на сцената и театралните вълнения на артистите около подготовката на Коледния концерт.

Режисьор на спектакъла е Явор Радованов, диригент е Людмил Горчев, хореографията е дело на Йоанна Стоянова, сценографията на Георги Златанов, а художник на костюмите е Цветанка Петкова- Стойнова.

Участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален театър.

 

Билети може да купите на касата на театъра на бул. „В. Левски“ 100 – тел. 02/ 943 19 79 и на сайта https://musictheatre.bg/programa/

Още