Почитателите на Националния музикален театър изпълниха до краен предел зала 1 на НДК, за да се насладят за поредна година на най- доброто от опретната класика. Зрителите аплодираха в такт и пяха заедно с артистите любими арии, дуети и ансамбли от „Царицата на чардаша”, „Веселата вдовица”, „Прилепът”, „Една нощ във Венеция”.

На сцената редом с балета на Националния музикален театър танцуваха и солистите и хора. Една от кулминациите на концерта-спектакъл беше изпълнението на полката „Гръм и мълния” от Щраус.

Публиката беше възпламенена и от изпълненията на солистите и хора на любимия марш-септет от „Веселата вдовица” на Лехар, на Хусарския марш от „Принцесата на цирка”на Калман, както и от огнения кан кан от Офенбах на Балета на Националния музикален театър.

Зрителите бяха трогнати и от най-малките артисти на сцената – малчуганите от балетните школи на Маша Илиева и „Проф. Драгулева- Луканов”. В тях танцуват деца от 3 до 15 години. Те развълнуваха зрителите с “Валс на цветята” от „Лешникотрошачката” на Чайковски и „Кайзер валс” на Щраус.

 

Накрая всички солисти, хорът и балетът излязоха заедно на сцената за Финала на Второ действие от „Виенска кръв”на Щраус. По традиция Новогодишният оперетен бал завърши с обичания Радецки марш на Щраус.

Режисьор на Новогодишния оперетен бал е проф. Светозар Донев, сценографията е дело на Иван Токаджиев, хореограф – Татяна Янева – примабалерина и балет –майстор на Националния музикален театър, художник по костюмите – Цветанка Петкова – Стойнова, хормайстор – Людмил Горчев, асистент-режисьор – Александър Мутафчийски.

Солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален театър под палката на маестро Юли Дамянов превърнаха и тазгодишния концерт-спектакъл в зала 1 на НДК в незабравим празник за почитателите на оперетата. Очакваме ви и на следващия оперетен бал на Националния музикален театър!

 

 

 

Още