Публиката във възторг от пролетния концерт на Музикалния театър

Театърът посвети премиерата на концерта-спектакъл „Любовни мечти” на 9 март в памет на Видин Даскалов.

В началото на концерта директорът на Националния музикален театър Марияна Арсенова се обърна към публиката със следните думи: „Тази година на 8 март се навършиха 90 години от рождението на Видин Даскалов. Човекът-емблема на Музикалния театър, символ на едно цяло поколение артисти, оставили любовта и сърцето си на тази сцена. Пример за всички следващи генерации артисти, които днес ви радват, един от Фантомите на оперетата, които напътстват и закрилят нашето изкуство. Концертът „Любовни мечти” посвещаваме на него – незабравимият Видин Даскалов, останал известен и като ценител на женската красота и изящество, на любовта и силните чувства! ”

Публиката се наслади на любими откъси от оперети и мюзикъли.  Наред с оперетите на Калман, Лехар и Щраус прозвучаха обичани арии, дуети и ансамбли от мюзикълите „Фантомът на операта“ и „Котки“ на А.Л. Уебър, „Моята прекрасна лейди“ от Фредерик Лоу, „Човекът от Ла Манча“ на Мич Лий, „Кабаре“ на Дж. Кендър, „Уестсайдска история“ от Л. Бърнстейн, „Клетниците“ от Шьонберг.

Сред изненадите за зрителите бяха интерпретациите на популярни хитове като “Nel blu, dipinto di blu” на Модуньо, дует на “Con te partiro” от Сартори и песента на Ищар „Евкалиптова гора”, изпълнени от солистите и оркестъра на Националния музикален театър.

Зрителите ръкопляскаха в такт с артистите на повечето изпълнения, сред които дуетът от “Принцесата на цирка” на Калман, ансамблите „Марш-септет”  и „Гризетки” от „Веселата вдовица” на Лехар и други.

Балетът на Националния музикален театър също поднесе изненада за зрителите – с „Либертанго“ на Пиацола и специален танцов номер по музиката на Калман, посветен на вечната женственост на Мерилин Монро.

 

ЛЮБОВНИ МЕЧТИ – концерт -спектакъл

Режисьор: Юлия Маринова

Диригент: Огнян Митонов

Хореограф: Татяна Янева

Сценограф: Георги Златанов

Художник на костюмите: Цветанка Петкова – Стойнова

Концертмайстор: Петя Ковачева

Координатор на проекта: Пеньо Пирозов

Участват солистите: Марияна Арсенова, Александър Василев, Олга Динова, Румен Григоров, Илона Иванова, Владимир Грудков, Людмила Козарева, Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова, Стефан Петков, Еделина Кънева, Пеньо Пирозов, Десислава Николова, Денко Проданов, Катерина Тупарова, Христо Сарафов, Богомил Спиров

Балет и оркестър на Националния музикален театър

 

Още