ПОРАДИ ГОЛЕМИЯ ЗРИТЕЛСКИ ИНТЕРЕС ви каним отново на нашия пролетен концерт –спектакъл ЛЮБОВНИ МЕЧТИ. Заповядайте на 12 май, неделя, от 17 часа да се насладим на най-обичаните арии, дуети и ансамбли от оперети и мюзикъли, посветени на любовта. Незабравими шлагери ще прозвучат в изпълнение на солистите и оркестъра на Националния музикален театър.

Наред с откъси от обичаните оперети на Калман, Лехар и Щраус ще прозвучат изпълнения от мюзикълите: „Фантомът на операта“ и „Котки“ на А.Л. Уебър, „Моята прекрасна лейди“ от Фредерик Лоу, „Човекът от Ла Манча“ на Мич Лий, „Кабаре“ на Дж. Кендър, „Уестсайдска история“ от Л. Бърнстейн, „Клетниците“ от Шьонберг.

Публиката ще се наслади на изпълненията на Балета на Националния музикален театър – сред които – „Либертанго“ на Пиацола, валсовете на Щраус и специален танцов номер по музиката на Калман, посветен на вечната женственост на Мерилин Монро.

Мъжете-солисти ще излязат заедно в любимия на публиката Марш-септет  от „Веселата вдовица“ на Лехар. От същата оперета на финала на концерта всички солисти и балетът ще изпълнят прочутият ансамбъл „Гризетки“. За зрителите ще има и много изненади, поднесени от солистите, балета и оркестъра на Националния музикален театър с диригент Огнян Митонов.

„Много емоции, страсти и романтика ще струят от сцената“ – обещава режисьорът на спектакъла Юлия Маринова.  „Красивата музика и изпълненията на артистите ще ви пренесат в един друг свят –свят на любов и мечти!“

ЛЮБОВНИ МЕЧТИ

Концерт-спектакъл

Режисьор: Юлия Маринова

Диригент: Огнян Митонов

Хореограф: Татяна Янева

Сценограф: Георги Златанов

Художник на костюмите: Цветанка Петкова – Стойнова

Концертмайстор: Петя Ковачева

Координатор на проекта: Пеньо Пирозов

Участват солистите на Националния музикален театър: Марияна Арсенова, Александър Василев, Олга Динова, Румен Григоров, Илона Иванова, Владимир Грудков, Людмила Козарева, Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова, Стефан Петков, Еделина Кънева, Пеньо Пирозов, Десислава Николова, Денко Проданов, Катерина Тупарова, Христо Сарафов, Богомил Спиров

Балет и оркестър на Националния музикален театър

Още