В Националния музикален театър започнаха репетициите на „Прилепът“ – най-популярната оперета на Йохан Щраус –син.

Премиерата на най-новата постановка на Националния музикален театър е на 20-ти октомври 2019 година. Следващите дати са 25, 26 и 27 октомври 2019 година. Участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален театър.

 

„Прилепът” от Йохан Щраус –син е една от най-поставяните оперети на Националния музикален театър. През 2005, 2006 и 2007 година театърът гастролира със спектакли на „Прилепът” в Германия, Швейцария, Австрия, Дания, Люксембург и Япония.

Световната премиера на „Прилепът“ е на 5 април 1874 година във Виена и от тогава творбата на признатия още приживе за „Крал на валса” Йохан Щраус –син не слиза от световните оперетни сцени. Тя е заслужил статута на класическа оперета и често е поставяна в оперните театри редом с творбите на Моцарт, Вагнер и Верди.

Наред с валсовете „На хубавия син Дунав” и „Приказка за Виенската гора” оперетата “Прилепът”  се нарежда сред най-популярните и обичани творби на своя автор.

Следете за повече подробности за премиерата на “ПРИЛЕПЪТ” в Националния музикален театър на сайта и на нашата фейсбук страница -https://www.facebook.com/146674795370150/- Държавен музикален и балетен център – София

Още