Очаквайте новини за най-гледания спектакъл на сезона

Продължават запитванията и нестихващия интерес на българската публика към най-гледания и зрелищен спектакъл на сезона – „Фантомът на операта”. Ръководството на Националния музикален театър благодари на публиката и прави всичко възможно, за да отговори на нейните очаквания.

Първоначалното договаряне с фирмата –носител на авторските права е само за лимитиран брой спектакли за България. Но заради огромния интерес към най-гледания и най-скъп спектакъл в историята на Националния музикален театър, в най-скоро време българската публика може да очаква новини за „Фантомът на операта”.

От премиерата си на 25 януари до 14 април, когато се играе последният спектакъл на „Фантомът на операта” на сцената на Музикалния театър, той е посетен от рекордните 24 хиляди зрители. Първите 11 спектакъла бяха откупени седмици преди премиерата, което наложи договарянето на допълнителни дати, за да се отговори на огромния зрителски интерес.

С „Фантомът на операта” Националният музикален театър, създал силна традиция в поставянето на мюзикъли, вдигна високо летвата за всички театрално-музикални сцени в България.

33 години след лондонската си премиера „Фантомът на операта” се срещна и с взискателната българска публика. Първата му премиера в България е на 25 януари 2019 година на сцената на Националния музикален театър. Най-популярният мюзикъл на сър Андрю Лойд Уебър “Фантомът на операта” е поставен в повече от  35 страни  в света. Той е вписан в Книгата на рекордите за най-дълго играно шоу – след повече от 30 години на сцените на Бродуей в Ню Йорк и Уест Енд в Лондон. Спечелил е над 70 театрални награди, от които 21 награди „Тони“ – ненадминат рекорд и досега.

Още