Артистите на Музикалния театър – солистите Добрина Икономова и Весела Делчева,  главният диригент Маестро Юли Дамянов и директорът на Балета на Музикалния театър Светлин Ивелинов са сред тазгодишните носители на престижното отличие „Златно перо”. 

 

Весела Делчева, Светлин Ивелинов и Добрина Икономова със “Златно перо” за 2019

Наградата се връчва в навечерието на 24-ти май на 24-ма изявени творци в сферата на музиката, театъра, литературата, изобразителното изкуство и журналистиката с принос в развитието на българската култура и изкуство.

Добрина Икономова и Богомил Спиров на юбилейния концерт 25×2 – с диригент Юли Дамянов

24-тата награда „Златно перо” се избира от слушателите на Classic FM радио след тайно гласуване . Тази година слушателите посочиха за най-достойна за наградата солистката на Националния музикален театър Весела Делчева.

Солистката Весела Делчева е изборът на слушателите за “Златно перо” 2019

Сред носителите за 2019 година са певецът Васил Найденов, писателката Здравка Евтимова, актьорът Владимир Пенев, пианистката Пламена Мангова, композиторът Стефан Димитров, джазменът Ангел Заберски и други.

Маестро Юли Дамянов – главен диригент на Националния музикален театър със “Златно перо” за 2019 

През годините и други творци от Националния музикален театър са били отличавани със „Златно перо”- сред тях са диригента Михаил Ангелов, режисьора Светозар Донев, солистите Богомил Спиров и Александър Мутафчийски. Националният музикален театър и Балет „Арабеск” също са отличени със „Златно перо” за приноса им в развитието на българската култура.

 

 

Директорът на Балета на Националния музикален театър Светлин Ивелинов с балетната трупа

Инициатори на наградата „Златно перо” са агенция „Кантус Фирмус“ и галерия „Макта“ с медийното партньорство на Classic FM радио. Отличените получиха грамота и брошка във формата на писец, която е изработена от 24-каратово злато.

Снимки – Димитър Христов

Още