Остават броени дни до спектаклите на открито на Националния музикален театър и Балет „Арабеск” на лятната сцена в Парк „Военна академия”. Заповядайте на 7 юли, неделя, на най-обичаната българска оперета от Асен Карастоянов „Българи от старо време”, на 10 юли, сряда на екстравагантния спектакъл на Боряна Сечанова „Колекция Кармен” и на 11 юли, четвъртък , на оперетата от Йохан Щраус-син „Една нощ във Венеция”.

Билети на касата на Музикалния театър (02 943 19 79) и на сайта на театъра –https://musictheatre.bg/. В дните на спектаклите – на касата на Парк “Военна академия”

РАБОТНО ВРЕМЕ на КАСАТА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР
за спектаклите в
Парк ВОЕННА АКАДЕМИЯ:

СЪБОТА- 6 юли- от 10: 00ч. до 17:00ч.- касата в Музикалния театър
НЕДЕЛЯ- 7 юли- от 13
:00ч. до 17:00ч. – касата в Музикалния театър
От 18
:00ч. до 20:00ч.- касата пред Парк Военна академия
ПОНЕДЕЛНИК- 8 юли- от 13
:00ч. до 17:30ч.

ОПЕРЕТА И БАЛЕТ ПОД ЗВЕЗДИТЕ В ПАРКА НА ВОЕННАТА АКАДЕМИЯ

Оперетата “Българи от старо време” от Асен Карастоянов – солисти и хор на Музикалния театър

На 7 юли, неделя, от 20 часа заповядайте на откритата лятна сцена в парка на Военната академия на най-обичаната българска оперета „Българи от старо време”. Тя е написана специално за Музикалния театър, а сюжетът ни пренася в романтиката на отминалите патриархални времена. Публиката ще се посмее над вечното политиканстване на Дядо Либен(Христо Сарафов) и Хаджи Генчо(Николай Борисов), което застрашава годежа на децата им. В ролите на влюбените Павлин и Лила ще гледаме младите солисти на театъра Денко Проданов и Илона Иванова. Режисьор на спектакъла е Александър Мутафчийски, който изпълнява и една от любимите роли на публиката – на ратая Иван в партньорство с Катерина Тупарова като Янка. В ролята на Циганката гледаме Марияна Арсенова – директор на Музикалния театър. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър с диригент Юли Дамянов.

На 10 юли, сряда, от 20 часа Балет „Арабеск” ни кани на един изключително екстравагантен спектакъл – „Колекция Кармен”

Главната героиня Кармен (в ролята Таня Кацарова) излиза на сцената в 10- метрова огненочервена фламенко рокля. Екстравагантните костюми на художничката Николина Костова –Богданова се превръщат в част от сценографията на представлението. Хореографът Боряна Сечанова пренася фаталната Кармен на едно модно дефиле от огън и студ – балерини в ролята на модели, предвождани от Смъртта (Теодора Стефанова), представят вечния кръговрат на страстта – любов и смърт.  Участват още: Асен Наков, Васил Дипчиков, Даниела Иванова, Стефан Вучов  и други.

 

 

 

“Колекция Кармен” на Балет “Арабеск”

На 11 юли, четвъртък, от 20 часа гледаме оперетата „Една нощ във Венеция” от Йохан Щрауссин  под звездите в парка на Военната академия. Една от най-любимите оперети на Краля на валса – Щраус – ни пренася в средновековна Италия по време на карнавала във Венеция. Маски прикриват лицата и това прави възможно поне за една нощ богатият да стане беден, а бедният да седне на масата на богатия.  След поредица от комични ситуации и обрати придворният бръснар Кармело успява да получи добре платена служба, а неговата съпруга, скрита зад маската на придворна дама, от слугиня се превъръща в херцогиня.

Оперетата “Една нощ във Венеция” от Йохан Щраус – син – солисти, хор и балет на Музикалния театър

Участват звездите на Националния музикален театър:  Добрина Икономова (Анина) ,Пеньо Пирозов (Херцогът), Катерина Тупарова(Чиболета), Богомил Спиров(Кармело), Александър Мутафчийски(Папакода), Румен Григоров(Тестачо), Иван Панев (Делакуа), хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов.

Оперетата “Една нощ във Венеция” от Йохан Щраус – син – солисти, хор и балет на Музикалния театър

В началото на юли заповядайте на спектаклите на Музикалния театър и Балет „Арабеск” под звездите на откритата лятна сцена в парка на Военната академия в София!

Оперетата “Българи от старо време” от Асен Карастоянов – Хор на Музикалния театър 

Още