Възторжена публика и успешен дебют на Националния музикален театър на лятната сцена в Парка на Военната академия  

В неделя, 7 юли, зрителите се насладиха на най-обичаната българска оперета „Българи от старо време” под звездите в Парк „Военна академия”. За разлика от миналата година, когато дъждовете осуетиха спектаклите да се играят на открито, тази година времето се оказа благосклонно. Публиката беше изпълнила лятната сцена в Парка на Военната академия и проследи с голям интерес действието на оперетата „Българи от старо време”. Композиторът Асен Карастоянов написва творбата специално за артистите на Музикалния театър, а постановката е осма поред в историята на театъра.

 

Сред зеленината на вековните дървета и простора на парка на Военната академия публиката се пренесе в романтиката на едни отминали патриархални времена. Зрителите са забавляваха над вечното политиканстване на Дядо Либен и Хаджи Генчо – ролите бяха изпълнени от доайените на Музикалния театър – Христо Сарафов и Николай Борисов.

Със затаен дъх зрителите проследиха интригата в техните отношения, показани с много чуство за хумор и добросърдечна ирония. В ролята на влюбените Павлин и Лиляна зрителите гледаха изпълненията на най-младите солисти на театъра – Денко Проданов и Илона Иванова. Публиката възторжено ръкопляскаше в такт с дуетите на ратаите Иван и Янка – в ролите Александър Мутафчийски (режисьор на спектакъла) и Катерина Тупарова.

Участваха още солистите: Юлия Маринова (Дела – Баба Либеница), Светлана Иванова (Цона, Хаджийката),  Калина Ангелова (в ролята на Циганката), Тодор Велков (Ерчо – Славеят) и Лъчезар Лазаров (Герчо – Хекиминът)

Публиката се наслади и на изпълненията на Мария Коровешова, Ралица Анкова, Хриска Маркова, Галина Радева, Весна Тодорова и Теменужка Трифонова в сцената на клюкарките. В края на спектакъла зрителите аплодираха и въздействащата Годежарска сцена в изпълнение на Хора и оркестъра на Националния музикален театър с диригент Юли Дамянов.

В хореографията на спектакъла, дело на Татяна Янева, редом с Балета на Националния музикален театър участваха и ученици от НУТИ.

След спектакъла на “Българи от старо време” зрителите аплодираха дълго и на крака солистите, хора, балета и оркестъра на Националния музикален театър.

СЛЕДВАЩИТЕ СПЕКТАКЛИ НА ОТКРИТО В ПАРК „ВОЕННА АКАДЕМИЯ” СА НА 10 ЮЛИ, СРЯДА – „КОЛЕКЦИЯ КАРМЕН” НА БАЛЕТ „АРАБЕСК” И НА 11 ЮЛИ, ЧЕТВЪРТЪК – ОПЕРЕТАТА „ЕДНА НОЩ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ” ОТ НА ЙОХАН ЩРАУС – СИН– ПОСТАНОВКА НА НАЦИОНАЛНИЯ МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР. НАЧАЛО – 20:00 ЧАСА. БИЛЕТИ НА САЙТА И НА КАСАТА (02 943 19 79) НА НАЦИОНАЛНИЯ МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР. В ДНИТЕ НА СПЕКТАКЛИТЕ И НА КАСАТА НА ПАРК „ВОЕННА АКАДЕМИЯ” МЕЖДУ 18:00 И 20:00 ЧАСА. 

ПРИ ЛОШО ВРЕМЕ СПЕКТАКЛИТЕ НА 10 И 11 ЮЛИ ЩЕ СЕ ИГРАЯТ В ТЪРЖЕСТВЕНАТА ЗАЛА НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ

Още