Музикалният театър приключва един от най-успешните си сезони

С оперетата на Калман „Царицата на чардаша”, чиято премиера е посветена на юбилейните 100 години от началото на професионалната оперета в България, Музикалният театър закрива сезон 2018/2019.

Това е един от най-успешните сезони на театъра, отчитат от ръководството на националната иституция. Благодарение на приходите от спектакли – и най-вече от „Фантомът на операта”, който се превърна във феномен за българската музикална сцена – театърът завършва творческия сезон с над един милион лева преходен остатък.

Публиката е в очакване на още по-силни представления през новия сезон на Музикалния театър. За премиерните заглавия през новия сезон – следете сайта на театъра.

Преди това обаче – в неделя – 14 юли от 17:00 часа – заповядайте на последния спектакъл за сезона – оперетата „Царицата на чардаша“, с който Музикалния театър приключва един от най-успешните си сезони.

                                                   

„Царицата на чардаша”  на Националния музикален театър е една класическа и в същото време модерна трактовка на оперетата на Калман, която ни пренася в бляскавата атмосфера на Австро-Унгарската империя. Модерното в нея е не само динамиката на действието, но и взаимоотношенията между героите.Почитателите на оперетата ще се насладят на богатата оркестрация в музиката на Калман, увличащото и изпълнено с комични обрати либрето, на динамичната хореография, красивите костюми и сценография в постановката на Националния музикален театър.

 

„ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША” – оперета от Имре Калман

Режисьор -постановчик  – Адриан Холендер

Режисьор- Марияна Арсенова

Диригент – постановчик – Любка Биаджони

Диригент – Юли Дамянов

Сценография и костюми – Иван Савов

Хореограф – Мариан Стефанов

Хормайстор – Людмил Горчев

 

Действащи лица и изпълнители:

СИЛВА-  Лилия Илиева

ЕДВИН- Денко Проданов

ЩАСИ – Катерина Тупарова

ЦИЛИКА – Марияна Арсенова

БОНИ – Александър Мутафчийски

ФЕРИ БАЧИ – Христо Сарафов

 МИШКА – Румен Григоров

ГЕНЕРАЛЪТ – Лъчезар Лазаров

КНЯЗЪТ –  Иван Панев

КИШ – Венцислав Динов

ПИКОЛО –  Александър Василев

Участват солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър с диригент Юли Дамянов.

 

Още