Националният музикален театър открива новия сезон 2019/2020 на 29 септември, неделя, от 17 часа с концерта “ВЛЕЗ В МОЯ СЪН” като жест на признание към своята вярна публика. С него ще отбележи и 60-годишния юбилей на своя главен диригент  и художествен ръководител Юли Дамянов.

Заглавието идва от любовен дует от „Любов и омраза”- опера-мюзикъл от Юли Дамянов по пиесата „Херцогинята на Падуа” от Оскар Уайлд. В концерта ще прозвучат рядко изпълнявани произведения, като увертюрите „Цар и дърводелец” от Лорцинг и „Кандид” от Бърнстейн, фрагменти из мюзикълите „Кабаре” от Кандер и „Уестсайдска история”, както и любими арии, дуети, ансамбли, хорове и балети от оперети.

Наред със звездите на Музикалния театър в концерта-спектакъл за началото на новия сезон ще участват и бивши членове на трупата – диригентът Любомир Денев, солистите Олга Скеклиова, Марияна Попзлатева, Юлия Миланова, Цветан Цветков, Живко Желев, Николай Петров.

Концертът ще завърши със Sanctus, написан от Юли Дамянов. На финала публиката ще види и масовата сцена „Маскарад” от началото на второ действие на „Фантомът на операта”от А.Л. Уебър. С тази зрелищна сцена от мюзикъла театърът иска да покани зрителите на поредицата лимитирани спектакли на „Фантомът на операта” през месец ноември на сцената на Музикалния театър.

През месец НОЕМВРИ най-касовият мюзикъл на А. Л. Уебър “ФАНТОМЪТ НА ОПЕРАТА” се завръща на сцената на Музикалния  театър на 3, 9, 10, 13, 14,15,16 и 17 ноември.

Не пропускайте едно изключително преживяване – световният мюзикъл „Фантомът на операта” от Андрю Лойд Уебър – в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Националния музикален театър!

С „Фантомът на операта” Националният музикален театър, който през последните 25 години създаде силна традиция в поставянето на мюзикъли, вдигна високо летвата за всички театрално-музикални сцени в България.

От премиерата си на 25 януари до 14 април, когато се играе последният спектакъл за сезона, „Фантомът на операта” на сцената на Музикалния театър, той е посетен от рекордните 24 хиляди зрители. Първите 11 спектакъла бяха откупени седмици преди премиерата, което наложи договарянето на допълнителни дати, за да се отговори на огромния зрителски интерес.

33 години след лондонската си премиера „Фантомът на операта” се срещна и с взискателната българска публика на първата премиера за България на 25 януари 2019 година на сцената на Националния музикален театър. Най-популярният мюзикъл на сър Андрю Лойд Уебър “Фантомът на операта” е поставен в повече от  35 страни  в света. Той е вписан в Книгата на рекордите за най-дълго играно шоу – след повече от 30 години на сцените на Бродуей в Ню Йорк и Уест Енд в Лондон. Спечелил е над 70 театрални награди, от които 21 награди „Тони“ – ненадминат рекорд и досега.

Билетите са в продажба на сайта на Музикалния театър, а от 3 септември и на касата на театъра.

През ОКТОМВРИ – не пропускайте най-новата премиера на Музикалния театър – “ПРИЛЕПЪТ” от Йохан Щраус – син.  Първите спектакли са на 20, 25, 26 е 27 октомври 2019 година. Билетите са в продажба на сайта на Националния музикален театър – https://musictheatre.bg/

СЛЕДЕТЕ НА САЙТА НА ТЕАТЪРА И ЗА СПЕЦИАЛНИЯ НОВОГОДИШЕН СПЕКТАКЪЛ НА „ПРИЛЕПЪТ” НА 31-ВИ ДЕКЕМВРИ ОТ 17 ЧАСА

ПРИЛЕПЪТ
Оперета от Йохан Щраус-син

По комедийния фарс „Затворът“ (“Das Gefengnis”) на Родерих Бенедикс и водевила на Анри Мейак и Людовик Алеви
„Le Reveillon” („Новогодишната нощ“)
Оригинално либрето – Карл Хафнер и Рихард Жене
Преработена версия на Макс Райнхард и текстове от либретото на Ердман и Волпин
Превод – Павел Спасов

Диригент- постановчик: Юли Дамянов
Диригент: Димитър Косев
Режисьор: Марияна Арсенова
Ас.Режисьор: Александър Мутафчийски
Сценография: Иван Савов
Художник на костюмите: Яна Дворецка
Концертмайстор: Мария Кирова
Хореограф: Йоана Стоянова
Хормайстор: Людмил Горчев
Участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален театър.

За разлика от много други виенски оперети, които бързо са си спечелвали и още по-бързо са губели одобрението на публиката – „Прилепът” си е заслужил статута на класическа оперета. Затова тя често се поставя и в оперните театри редом с творбите на Моцарт, Вагнер и Верди.

В тази класическа танцувална оперета любовните страсти и семейни перипетии са разкрити на фона на прекрасните мелодии на валса, полката и кадрила. В нея ефирно и с изтънчен вкус се преплитат комични ситуации, породени от любов и ревност, които подлагат на изпитание съпружеската вярност. Всичко това, съчетано с прекрасната музика на Щраус, създава неповторимото усещане за празничност и лекота.

КАСАТА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР ОТВАРЯ НА 3 СЕПТЕМВРИ. ДОТОГАВА МОЖЕ ДА КУПУВАТЕ ВАШИТЕ БИЛЕТИ ОТ САЙТА НА ТЕАТЪРА.

Очаквайте новия сезон на Музикалния театър!

 

Още