МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР ЗАПОЧВА СЕЗОН 2019/2020 С ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ

4 септември 2019 / 10:17

МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР ОТКРИВА СЕЗОНА НА 29 СЕПТЕМВРИ С ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ

 10:18:01 04-09-2019

Музикален театър – нов сезон – 29 септември – юбилеен концерт

МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР ОТКРИВА
СЕЗОНА НА 29 СЕПТЕМВРИ
С ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ

Изпълнители от различни поколения на театъра и гост-звезди излизат на сцената 

Музикалният театър открива новия си сезон на 29 септември, неделя, от 17 часа с концерта “ВЛЕЗ В МОЯ СЪН” като жест на признание към своята вярна публика. С него трупата ще отбележи и 60-тия юбилей на своя главен диригент и художествен ръководител Юли Дамянов.
Заглавието на концерта идва от любовен дует от “Любов и омраза” – опера-мюзикъл от Юли Дамянов по пиесата “Херцогинята на Падуа” от Оскар Уайлд. В концерта ще прозвучат рядко изпълнявани произведения, като увертюрите “Цар и дърводелец” от Лорцинг и “Кандид” от Бърнстейн, фрагменти от мюзикълите “Кабаре” от Кандер и “Уестсайдска история”, както и любими арии, дуети, ансамбли, хорове и балети от оперети.
Концертът ще завърши със Sanctus, написан от Юли Дамянов. На финала публиката ще види и масовата сцена “Маскарад” от началото на второ действие на “Фантомът на операта” от А. Л. Уебър. С тази зрелищна сцена театърът иска да покани зрителите на поредицата лимитирани спектакли на култовия мюзикъл през месец ноември на сцената на Музикалния театър. /Новите дати на “Фантомът на операта” са между 3 и 17 ноември – билети се продават на сайта и на касата на театъра/.
Наред със звездите на Музикалния театър в концерта-спектакъл за началото на новия сезон ще участват и бивши членове на трупата – диригентът Любомир Денев, солистите Олга Скеклиова, Марияна Попзлатева, Юлия Миланова, Цветан Цветков, Живко Желев, Николай Петров. Към тях ще се присъедини и певецът Васил Петров.
“Бих се радвал да събера изпълнители от различни поколения в Музикалния театър” – казва диригентът, който работи в театъра от 33 години. “За мен Музикалният театър е любов”- признава той.

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА 29 СЕПТЕМВРИ, НЕДЕЛЯ, ОТ 17 ЧАСА НА КОНЦЕРТА-СПЕКТАКЪЛ ЗА НАЧАЛОТО НА НОВИЯ СЕЗОН! БИЛЕТИ МОЖЕ ДА КУПИТЕ ПРЕЗ САЙТА И НА КАСАТА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР.

Преди официалното откриване на сезона Музикалният театър гостува на 21-ви септември от 20:00 на Летния театър в Сандански с концерта-спектакъл “МУЗИКАЛНА ФЕЕРИЯ”. Билети – в Туристическия информационен център на града. 

http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2070239

Още