С тържествен водосвет на сцената беше открит новия театрален сезон 2019/2020

Нека вдъхновението да ни съпътства през целия нов сезон и той да е по-успешен и от предходния. Това пожела директорът на Националния музикален театър Марияна Арсенова на артистите и на всички творчески и технически служби, които присъстваха на тържествения водосвет по повод началото на новия театрален сезон 2019/2020.

 „Нека бъдем здрави, обичани и спокойни, за да можем със сърце и душа да вършим нашата работа и тя да ни носи щастие и удовлетворение!” – пожела още директорът на Музикалния театър.

Отец Александър Лашков отслужи тържествения водосвет за здраве и успех на театъра. „Не е достатъчно да говорим на човека простичко и сухо. Трябва да развълнуваме душата му, за да може да поеме семената на доброто. И така да съединим доброто с красивото, етичното с естетичното. Същото значение има и изкуството, което правите. То е наистина вълнуващо, голямо и носи голям етичен заряд!” – с тези думи отец Лашков се обърна към присъстващите и даде своята благословия за театъра и хората, които работят в него. Той пожела успешен и благодатен нов сезон на Музикалния театър и на Балет „Арабеск”.

Първата изява на артистите на Музикалният театър през новия сезон е на 21 септември в Летния театър на Сандански с концерта-спектакъл „МУЗИКАЛНА ФЕЕРИЯ”. На 26 септември Балет „Арабеск” открива новия си сезон с Гала вечер, представена на откриването на 35-тото издание на „Аполония”. Официалното откриване на сезон 2019/2020 на Музикалния театър е на 29 септември, неделя, от 17:00 – с концерта-спектакъл „ВЛЕЗ В МОЯ СЪН” в чест на юбилея на главния диригент на театъра Юли Дамянов. През този сезон предстоят още юбилейни концерти и на солисти на театъра.

Първата премиера за новия сезон на Музикалния театър е през октомври на „ПРИЛЕПЪТ” от Йохан Щраус –син. За артистите и всички колективи на театъра предстоят усилени репетиции до премиерните дати на 20, 25,26 и 27 октомври 2019 година.

„Искаме да направим една премира, с която да поднесем подарък на нашата публика” – разкри Марияна Арсенова, която е и режисьор на новата постановка.

“Публиката ще види класически прочит на пиесата и в същото време ще й поднесем и нещо ново. Това са не само младите артисти на театъра, които ще играят в нея, но и една изцяло нова визия, издържана с красотата, шегата и лекотата, с която се поставят всички заглавия на оперетата на сцената на Музикалния театър”

През ноември –очаквайте поредица лимитирани спектакли на „Фантомът на перата”. Ръководството на театъра се надява култовият мюзикъл на сцената на театъра да се играе при пълни салони, както досегашни 35 спектакъла.

За първи път Музикалният театър ще има специална детска програма, в която от края на ноември до средата на декември ще се играят само детски спектакли – цели 13 на брой, без да се играят представления за възрастни. „Целта ни е не само да накараме малката публика да се почувства в един приказен свят, но и след време като съвсем зряла отново и отново да се връща в нашия театър” – разкри замисъла на детската програма на театъра Марияна Арсенова.

В края на декември предстоят трите коледни концерти на Музикалния театър, както и традиционният Новогодишен оперетен бал на 28 декември в НДК.

Навръх Нова година – на 31 декември Музикалният театър за пръв път ще посрещне публика. За нашите почитатели е специалното новогодишно издание на „Прилепът” на Йохан Щраус –  постановка, която традиционно се играе  във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Новата година.

През януари 2020 е другото голямо заглавие от света на мюзикъла с премиера на сцената на Музикалния театър  – „ЦИГУЛАР НА ПОКРИВА”.

На добър час на новия театрален сезон!

 

 

 

 

Още