Публиката във възторг от концерта за началото на новия сезон

Поздравителни адреси, цветя и дълги аплаузи получи главният диригент на Музикалния театър Юли Дамянов след концерта –спектакъл „Влез в моя сън”, посветен на 60-тия му юбилей и на началато на новия театрален сезон 2019/2020 на Музикалния театър.

„Убеден съм, че благодарение на енергията, вдъхновението и високия ви професионализъм продължавате да вървите по плодотворния и дългогодишен творчески път, отдаден на българския музикален театър. Несъмнено такъв път оставя истинска следа в музикалния живот на България! ” –се казва в поздравителния адрес на министъра на културата Боил Банов по повод 60-тия юбилей на Маестро Дамянов.

Поздравителни адреси изпратиха областният управител и кмета на Перник, ръководството и всички творчески колективи на Музикалния театър, както и други творчески организации.

Сред звездите на концерта бяха примата Олга Скеклиова, солистите Живко Желев и Николай Петров, започнали творческия си път на сцената на Музикалния театър. Част от тях пристигнаха от чужбина специално за концерта. Да почете  Маестро Дамянов в концерта участва и певецът Васил Петров с една от емблематичните песни на Франк Синатра – „Моят път”(My Way).

Целият солистичен състав, хорът , балетът и оркестърът на Музикалния театър участва в концерта “Влез в моя сън” с изпълнение на любими откъси от оперети, мюзикъли и евъргрийни.

На концерта беше направена премиера на откъси от операта –мюзикъл „Любов и омраза” (по „Херцогинята от Падуа” на Оскар Уайлд), композирана от Юли Дамянов. От творбата прозвучаха любовния дует „Влез в моя сън”, изпълнен от солистите Весела Делчева и Денко Проданов, и „Sanctus” в изпълнение на Хора на Музикалния театър.

Трима диригенти уважиха юбилея на своя колега и дирижираха на концерта  – редом с диригентите на Музикалния театър Огнян Митонов и Людмил Горчев – диригентската палка хвана и композиторът Любо Денев, който започва творческия си път на сцената на Музикалния театър.

Сред публиката на концерта бяха зам.-министърът на културата Румен Димитров, столичният кмет Йорданка Фандъкова, както и бивши творци и изпълнители на Музикалния театър.

Директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова и всички творчески състави поднесоха приветствия и цветя на Юли Дамянова за неговия 60-ти юбилей. Публиката дълго аплодира юбиляра и всички изпълнители на концерта „Влез в моя сън”, с който Музикалният театър откри своя нов творчески сезон. На добър час!

 

Още