Театърът кани зрителите на първата си премиера за сезона

На 17 октомври, четвъртък, от 17:30 до 18:00 пред Музикалния театър ще има флашмоб, с който театърът ще покани зрителите на първата си премиера за сезона – „Прилепът” от Щраус. Премиерните спектакли са на 20, 25, 26 и 27 октомври.

Флашмобът ще бъде с музиката на Щраус, която ще звучи пред театъра. В него ще участва хорът на Музикалния театър, облечен с костюмите и маските от бала на Принц Орловски в оперететата „Прилепът”.

Място: Пред Музикалния театър на булевард „Васил Левски” 100

Начало: 17:30 часа

 

 

Творбата на знаменития австрийски композитор – провъзгласен за Краля на валса не слиза от световните оперетни сцени от премиерата си на 5 април 1874 година във виенския театър „Ан дер Вин” до наши дни. Тя си е заслужила статута на класическа оперета и затова често се играе в оперните театри редом с творбите на Моцарт, Вагнер и Верди.

Оперетата е поставена за първи път на сцената на Музикалния театър през 1954 година. С последните постановки на „Прилепът” в периода 2004 – 2006 година Музикалният театър гастролира в театрите на Япония, Гърция и цяла немскоезична Европа с изключителен успех. Най-новата сценична версия е девета поред на сцената на Музикалния театър.  

Режисьор на новия спектакъл на „Прилепът” е Марияна Арсенова, диригент-постановчик Юли Дамянов, диригенти – Огнян Митонов и Димитър КосевсценографиИван Савов и Слава Савова, художник по костюмите – Яна Дворецка, хореограф – Йоанна Стоянова.

 

В спектакъла участват звездите на Музикалния театър –  Богомил Спиров, Владимир Грудков (Габриел Фон Айзенщайн); Добрина Икономова, Олга Динова, Марияна Арсенова и гост-солиста Илина Михайлова (Розалинда); Денко Проданов и Александър Панайотон (Принц Орловски), Николай Борисов, Иван Панев и Христо Сарафов (Франк); Стефан Петков и Пеньо Пирозов (Алфред) ; Катерина Тупарова, Теменужка Трифонова, Дайана Фирузи и Исидора Молес (Адела); Кръстан Кръстанов, Добромир Момеков, Александър Мутафчийски (Доктор Фалке) и други.

Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

 

Още