Култовият мюзикъл се завръща през ноември с няколко спектакъла

24 ЧАСА СТРОЯТ СЦЕНАТА НА "ФАНТОМЪТ НА ОПЕРАТА" В МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

BOBSTH 10:59:31 30-10-2019
AM1057BO.001
/ПП/ Музикален театър – “Фантомът на операта”

24 ЧАСА СТРОЯТ СЦЕНАТА
НА “ФАНТОМЪТ НА ОПЕРАТА”
В МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

Близо денонощие е необходимо на сценичния персонал на Музикалния театър, за да издигне декора на “Фантомът на операта”. Култовият мюзикъл се завръща на сцената с няколко спектакъла през ноември – само на 3, 9, 10, 13, 14,15,16 и 17-ти.

Най-голямата сложност е в монтирането на металната конструкция, която онагледява фасадата на парижката опера “Попюлер”, където се развива действието в мюзикъла. Тя е тежка над два тона и половина и е с вградени осветителни тела, което допълнително забавя монтирането й. Конструкцията е дълга 13 метра и съединява краищата на сцената с мост.
По моста, с височина над шест метра над сцената, се движат част от актьорите в спектакъла.

Сценичните работници на Музикалния театър се покланят в края на всеки спектакъл на “Фантомът на операта”

Целият технически персонал на Музикалния театър е ангажиран по време на спектакъла. На него се дължи динамиката в прехода между отделните сцени. Неслучайно сценичните работници също участват в поклоните заедно с артистите в края на спектакъла.

“Фантомът на операта” е най-скъпата постановка на Музикалния театър. За него са платени най-скъпите авторски права в историята на театъра. Допълнителни средства са инвестирани в мащабната сценография, озвучителната и осветителната техника и в изработването на близо 400 оригинални костюми.
“Фантомът на операта” е и най-сложният спектакъл като декори и специални ефекти на театъра до момента. За мистериите и специалните ефекти се използва професионалната помощ на илюзионисти и каскадьори.

Владимир Грудков – Фантомът и Теменужка Трифонова – Кристин във “Фантомът на операта”

Режисьор на спектакъла е акад. Пламен Карталов. Сценографията е дело на Миодраг Табачки (Сърбия), Иван Савов и Пеньо Пирозов. Художници на костюмите са Цветанка Петкова – Стойнова и Иван Савов. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригенти Юли Дамянов и Людмил Горчев.
/АМ/

Източник: http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2098517

Още