За премиерата на мюзикъла „Фантомът на операта” от А.Л. Уебър Музикалният театър получи най-високото отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци за върхови постижения в областта на музиката – „Кристална лира” 2019 за постановъчен екип.

Директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова при получаването на наградата

„Благодаря на авторитетното жури, което присъди, измежду всички номинирани, заслужаващи наградата, тя да се връчи на нас” – заяви при получаването на престижната награда Марияна Арсенова, директор на Музикалния театър.

„Това е оценка за резултата от положения труд на всички колективи на Музикалния театър. Успехът на спектакъла се дължи не само на артистите, но и на техническия екип на театъра, който не само изгражда сложния декор, но и участва активно в действието. ”

Директорът на Музикалния театър отбеляза режисьорския прочит на акад. Пламен Карталов за успеха на спектакъла: „Огромна благодарност на акад. Пламен Карталов, защото това беше един урок по професионализъм, за който сме му изключително задължени! ”

Марияна Арсенова призна, че се вълнува при получаването на наградата и заради факта, че художникът на близо 400-те оригинални костюма на „Фантомът на операта” Цветанка Петкова –Стойнова не можа да види триумфа на спектакъла и своите костюми на сцената, защото почина след тежко боледуване.

 „Фантомът на операта” на Музикалния театър създаде прецедент за българската музикална сцена – 35 спектакъла бяха изиграни при препълнен салон. Той се превърна в най-касовия мюзикъл на родна сцена. От премиерата си на 25 януари до 14 април, когато се играе последният спектакъл на „Фантомът на операта” на сцената на Музикалния театър, той е посетен от близо 25 хиляди зрители. Първите 11 спектакъла бяха откупени седмици преди премиерата, което наложи договарянето на допълнителни дати, за да се отговори на огромния зрителски интерес. 

Фантомът се завръща с няколко спектакъла през ноември

Зрителите ще могат отново да съпреживеят световният мюзикъл „Фантомът на операта” от Андрю Лойд Уебър на родна сцена от 3-ти до 17-ти ноември в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър. Билетите са в продажба на касата и на сайта на театъра. 

 

Още