“ВСИЧКИТЕ МОИ МЪЖЕ” – юбилеен концерт на Еделина Кънева на 23 ноември в Музикалния театър

Една от водещите солистки на Музикалния театър – Еделина Кънева – ще отбележи 30 години на неговата сцена с концерта “ВСИЧКИТЕ МОИ МЪЖЕ”. Примата кани своите почитатели на 23 ноември, събота, от 19 часа на концерта-спектакъл в Музикалния театър. “Посвещавам моя юбилеен концерт на партньорството” – казва солистката на Музикалния театър. “В един такъв концерт човек излива душата си, а пред очите на хората минава целия му живот”- добавя звездата.

С Марчо Апостолов в оперетата “Веселата вдовица” на Музикалния театър

Еделина Кънева ще бъде на сцената с партньорите, с които е пяла най-много на сцената на Музикалния театър: Марчо Апостолов, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов, Христо Сарафов и Богомил Спиров.

Специални гости на концерта са другите й сценични партньори от последните години: Орлин Горанов, Орлин Павлов и Тончо Токмакчиев.

На концерта ще звучат арии и дуети от оперетите “Веселата вдовица” и “Графиня Марица”, където Еделина Кънева прави коронните си роли. Тя ще покаже и широкото амплоа, в което се изявява на сцената – не само оперета и опера, но и мюзикъл, джаз и поп. Ще прозвучат прочути дуети от мюзикъли, сред които “Уестсайдска история”, както и джаз и поп-дуети, написани специално за Еделина Кънева и нейните партньори на сцената.
Участват солисти, хор и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов. Гост-диригент – Любомир Денев.

Еделина Кънева е родена в София и е възпитаник на ДМА ” П.Владигеров”.
Певицата прави дебюта си на сцената на Бургаската Държавна опера. Следват 3 сезона, в които е ангажирана в операта в Лайпциг.
От 1996 година е премиер-солистка в Националния музикален театър.

В мюзикъла “Котки” на Музикалния театър

Репертоарът й включва централните партии в оперите: “Трубадур”, “Тоска”, “Сватбата на Фигаро”, “Дон Жуан”, оперетите: “Прилепът”, “Цигански Барон”, “Графиня Марица”, “Страната на усмивките”, “Царицата на Чардаша”, “Великата неизвестна”, мюзикълите: “Котки”, ”Някои го предпочитат горещо”, “Уестсайдска история”, “Вълкът и седемте козлета”. Гост-солист е на симфонични оркестри с ораториален репертоар. Има записи за Националното радио и Българската Национална Телевизия. Еделина Кънева е музикален продуцент на поредица от Коледни концерти за БНТ и БНТ 2. Тя е инициатор и участник на проекти в джаз и поп музиката.

Еделина Кънева с балета на Музикалния театър

Работила е в проекта на Френското Министерство на Културата “К и Пътят към замъка”- съвременна опера от Карол Бефа по романа на Ф. Кафка.
От 2012 г. до 2019 е преподавател в НМУ “Л. Пипков”, специалност “Поп и джаз пеене”, а от 2017 г. е музикален режисьор в “Александра Аудио”.
Гастролирала е с успех в Япония, Германия, Франция, Испания, Израел и други страни.
От 2000 г. до 2010 година е постоянен гост-солист на Teatro Lirico D’ Europa и Mozart Festival Opera в САЩ.

С Иван Панев и балета на Музикалния театър в оперетата “Графиня Марица”

През 2018 г. Еделина Кънева е част от проекта на Софийската Опера и Балет “Мамма миа” с режисьор акад. Пламен Карталов. Там е в главната роля на Дона Шеридан.
/АМ/

Източник: http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2102096?fbclid=IwAR03YIdp1AMFtiHkU9INSL-FYK4o6twFGtG9hsp7OFV4PxbTuIOsSKW2gDM

Още