Новогодишният оперетен бал на Музикалния театър в зала 1 на НДК представя най-доброто от класическата оперета

На станалия вече традиционен НОВОГОДИШЕН ОПЕРЕТЕН БАЛ на Музикалния театър в зала 1 на НДК на 28 –ми декември от 19:00 часа ще звучат най-популярните и обичани арии, дуети и ансамбли от класическата оперета. Тази година те са разделени в четири отделни блока, в които ще видим най-доброто от Калман, Лехар, Офенбах и Щраус, изпълнени от солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

Декорът на концерта –спектакъл ще е пищна бална зала с разположена в средата огромна коледна елха. Като на всеки бал и тук ще се танцуват прочутите валсове на Щраус и Лехар, темпераментният чардаш на Калман и вечно младият и завладяващ кан кан на Офенбах.

И тази година в НОВОГОДИШНИЯ ОПЕРЕТЕН БАЛ участват децата от балетна школа „Проф. Драгулева- Луканов”. Те ще зарадват публиката със свое изпълнение на „Валс на снежинките”от балета „Лешникотрошачката”.

„Оперетното изкуство е празнично изкуство и затова нашият концерт-спектакъл ще бъде между Коледната и Новогодишната нощ – на 28-ми декември. Това са най-празничните дни в годината, а оперетата, както знаят нейните почитатели, е най-празничния музикално- театрален жанр” – казва проф. Светозар Донев, режисьор на НОВОГОДИШНИЯ ОПЕРЕТЕН БАЛ в зала 1 на НДК.

НОВОГОДИШНИЯТ ОПЕРЕТЕН БАЛ на Музикалния театър в зала 1 на НДК всяка година привлича нова и млада публика, завладяна от неповторимата празничност и жизнерадост на вечно оптимистичния жанр на оперетата.

Заповядайте на станалия вече традиционен НОВОГОДИШЕН ОПЕРЕТЕН БАЛ на Музикалния театър в зала 1 на НДК на 28 декември от 19 часа. Броени дни преди настъпване на Новата 2020 –та година, елате да се заредим с празнично настроение!

Билетите са в продажба на касите на Националния дворец на културата, както и на www.tickets.ndk.bg  и в www.eventim.bg

Още