На 31 декември от 17 часа – часове преди настъпването на Новата 2020 година – Музикалният театър кани зрителите на най-популярната и обичана оперета на Йохан Щраус – „Прилепът”. Творбата на Краля на валса традиционно се изпълнява във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Новата година.

За първи път от няколко години насам Музикалният театър посреща публика на 31-ви декември със спектакъл. За зрителите ще има шампанско и други изненади, за да се заредят с празнично настроение в навечерието на Новата 2020-та година.

„Прилепът” на Щраус е класическа танцувална оперета, в която темите за любовта и съпружеската вярност са разкрити на фона на прекрасните мелодии на валса, полката и кадрила. Мелодраматичният и комедиен стил, съчетан с красивата музика на Щраус, която се лее като шампанско, пищните костюми и декори на постановката, създават на зрителите усещането за празничност и лекота.


Билети за новогодишния спектакъл на „Прилепът” на 31 декември от 17:00 часа се продават на касата и на сайта на Музикалния театър – https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2019-12

Режисьор на новата сценична версия на „Прилепът” е Марияна Арсенова, диригент-постановчик – Юли Дамянов, сценограф – Иван Савов, художник на костюмите – Яна Дворецка, хореограф – Йоана Стоянова.


На 31 декември участват солистите: Владимир Грудков, Илина Михайлова, Христо Сарафов, Денко Проданов, Стефан Петков, Добромир Момеков, Тодор Велков, Исидора Молес, Ралица Анкова, Георги Маноел Димитров, Александър Василев, Йоана Пекова, Иван Александров, Емил Митрополитски, Лъчезар Лазаров, Алексей Римша

Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов

Още