В ОЧАКВАНЕ НА НОВОГОДИШНИЯ ОПЕРЕТЕН БАЛ НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

В ОЧАКВАНЕ НА НОВОГОДИШНИЯ
ОПЕРЕТЕН БАЛ
НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

На 28 декември в зала 1 на НДК гледаме най-доброто от класическата оперета

На станалия вече традиционен Новогодишен оперетен бал на Музикалния театър в зала 1 на НДК на 28 декември от 19:00 часа ще звучат най-популярните и обичани арии, дуети и ансамбли от класическата оперета. Тази година те са разделени в четири отделни блока, в които ще видим най-доброто от Калман, Лехар, Офенбах и Щраус. На сцената в целия си блясък ще излязат солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.
Декорът на концерта-спектакъл ще е пищна бална зала с разположена в средата огромна коледна елха. Като на всеки бал и тук ще се танцуват прочутите валсове на Щраус и Лехар, темпераментният чардаш на Калман и вечно младият и завладяващ кан кан на Офенбах.
И тази година в Новогодишния оперетен бал участват децата от балетна школа “Проф. Драгулева-Луканов”. Те ще зарадват публиката със свое изпълнение на “Валс на снежинките”от балета “Лешникотрошачката”.
“Оперетното изкуство е празнично изкуство и затова нашият концерт-спектакъл ще бъде между Коледната и Новогодишната нощ – на 28-ми декември. Това са най-празничните дни в годината, а оперетата, както знаят нейните почитатели, е най-празничният музикално-театрален жанр” – казва проф. Светозар Донев, режисьор на Новогодишния оперетен бал в зала 1 на НДК.
Заповядайте на станалия вече традиционен НОВОГОДИШЕН ОПЕРЕТЕН БАЛ на Музикалния театър в зала 1 на НДК на 28 декември от 19 часа. Броени дни преди настъпване на Новата 2020-та година, елате да се заредим с празнично настроение!
Билетите са в продажба на касите на Националния дворец на културата, както и на www.tickets.ndk.bg и в www.eventim.bg
/АМ/

Източник: http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2123404

 

Още