Критици и зрители във възторг от новата премиера на Музикалния театър

Най-новото заглавие в афиша на Музикалния театър „Цигулар на покрива” е в класация за музикално събитие на 2020-та година. До средата на февруари зрителите могат да дадат своя вот на страницата на БНТ 1 в класацията на предаването „Вечната музика”. Зрителите ще посочат между три номинации кой е техния фаворит за месец януари. В началото на следващата година измежду всичките 12 събития за всеки месец от годината зрителите ще посочат музикалното събитие на 2020-та година.

Христо Сарафов в ролята на Тевие, солисти, хор и балет на Музикалния театър 

Гласуването е до 15-ти февруари на сайта на БНТ 1- https://www.bnt.bg/bg/a/kvartet-eolina-s-50-godishen-yubiley?fbclid=IwAR2i9U2e4FHb-J2F2rDE-VHgIv4TwHX6XkLPf2bqXL9utHIec-_DY6uPDCw

Още с първите си премиерни спектакли в края на януари мюзикълът „Цигулар на покрива” се превърне в събитие за родната музикална сцена. Зрители и критика се надпреварват във възторжените си отзиви за спектакъла.

„Нещо хубаво се случва в Музикалния театър – нарича се Цигулар на покрива”– пише Виолета Цветкова за престижно списание. „Новата българска постановка на мюзикъла на Джери Бок и Шелдън Харник кара публиката да се смее, да си тананика и да плаче едновременно. Аплодисментите са за цялата трупа на Музикалния театър – в някои сцени пред публиката са повече от сто души – солисти, хористи, балетисти и музиканти, дирижирани от Юли Дамянов.”

Владимир Грудков – Мотъл и Илона Иванова – Цейтъл

„Това е спектакъл, който ще обикнете” – пише за постановката на Небойша Брадич на „Цигулар на покрива” наш сайт.  Журналистът и задълбочен познавач на класическите жанрове Петър Галев пише в своя статия: „Новата премиера на Националния музикален театър е безспорен успех във всяко отношение: избора на постановката, режисурата, сценографията и декорите, хореографията и – разбира се – вокалната изява и актьорската игра на солистите от театъра”.

Той посочва,че спектакълът е различен от тези, които зрителите са свикнали и обичат да гледат в Музикалния театър. „Има моменти, в които те улавя за гърлото и напълва очите със сълзи. И други, в които хуморът извира неподправено от сцената. Това е постановка, която задължително трябва да се види! Забележителни роли правят любимците на публиката Христо Сарафов и Александър Мутафчийски в ролята на Тевие, както и сценичните им партньорки Калина Ангелова и Катерина Тупарова в ролята на Голда.”

Калина Ангелова – Голда и  Людмила Козарева – Йенте в “Цигулар на покрива”

ПОСЛЕДНИТЕ ДАТИ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ, В КОИТО МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ „ЦИГУЛАР НА ПОКРИВА” СА 6, 7, 8 И 9 –ТИ. СЛЕДВАЩИТЕ ЧЕТИРИ СПЕКТАКЪЛА НА МЮЗИКЪЛА ЩЕ СА В КРАЯ НА МАРТ.  

  

 

Още