УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ,

НА 12 ФЕВРУАРИ, ПОРАДИ ЗАБОЛЯВАНЕ НА АРТИСТ ОТ БАЛЕТ „АРАБЕСК”, ВМЕСТО СПЕКТАКЪЛА “РОМЕО И ЖУЛИЕТА” ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН СПЕКТАКЪЛА “ОПЕРА DIVA”.
Билетите могат да бъдат презаверени за “Опера Diva” на 12 февруари или за “Ромео и Жулиета” на 29 април на касата на Музикалния театър – телефон за справки 02 9431979

Балет „Арабеск“ представя ОПЕРА DIVA с вечната музика на Белини, Верди и Пучини, Великите Травиата, Мадам Бътерфлай, Тоска и Норма през погледа на хореографката Мариана Крънчева и със специалното участие на Веса Тонова

Спектакълът обединява четири от най-популярните опери създавани някога – “Норма”, “Тоска”, “Травиата” и “Мадам Бътерфлай”. Това, което ги свързва, е изборът и съдбата на главните героини и превръщането им в символ на женската отдаденост.
Норма, Виолета, Чо Чо Сан, Тоска -четири жени по пътя им към избавлението на смъртта. Всички те са обединени от общото им препускане към пропастта на обречената любов.

Всяка от тях прави огромна жертва в името на мъжа, когото обича.
В този техен път има кукловод. Измислени от мъж – техният създател. В името на мъж – техният любим.

Но има и един реален свят, където жени, които се жертват в името на мъж е имало и ще има. Дали за тях съществува аплауз? Какво е жертвата и има ли смисъл от нея?

ОПЕРА DIVA на Балет “Арабеск”

Музика – Белини, Верди, Пучини
Музикална среда – Петко Манчев
Идея и хореография – Мариана Крънчева
Текст – Анна Петрова
Сценография – Никола Налбантов
Костюми – Елена Иванова, М. Крънчева

С участието на: Веса Тонова, Даниела Иванова, Петя Колева, Андрея Андонова, Стефан Вучов, Васил Дипчиков

ОПЕРА DIVA  на Балет „Арабеск“ на 12 февруари от 19 часа на сцената на Музикалния театър

Билети на касата и в сайта на театъра

Още