МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР ЗАПОЧВА РЕМОНТ,
ДОКАТО ТРАЕ ЗАБРАНАТА
ЗА СПЕКТАКЛИ

Театърът апелира публиката за разбиране и търпение

В Музикалния театър от тази седмица спират и репетициите. През последните месеци усилено се репетираше най-новата премиера, планирана за началото на април – оперетата на Калман “Принцесата на цирка”. В нея ще има професионални акробати и спиращи дъха циркови атракциони, изпълнени от артистите. Най-вероятно премиерата ще бъде изтеглена за края на април.

От Музикалния театър апелират зрителите да не бързат да връщат билетите си на касата на театъра, а да изчакат, докато бъде обявена актуализираната програма. “Призоваваме публиката за търпение и за разбиране” – апелира директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова. “Нито един зрител няма да бъда ощетен и всеки предварително закупен билет ще може да бъде презаверен за нова дата на спектакъла.”
Хорът на Музикалния театър в сцена от мюзикъла “Фантомът на операта”
Междувременно, докато трае забраната за културни събития на закрито, театърът започва отдавна планиран ремонт. Средствата за него са отпуснати от Комисията за бедствия и аварии. Още тази седмица в оперетата влиза фирма-изпълнител, която трябва да започне отводняване на основите на сградата. Ремонтът е спасителен за Музикалния театър, който е един от националните културни институти в страната.
Балът на Музикалния театър в сцена от мюзикъла “Фантомът на операта”
“Не може да няма загуби за театъра, но ние имаме един много добър резерв от миналата година, който ни дава спокойствие и увереност, че като институт с един от най-добрите финансови показатели за миналата година – ще можем да се справим и в тази ситуация. Но за нас на първо и най-важно място е здравето на хората” – заяви още директорът на театъра Марияна Арсенова.
Владимир Грудков – Фантомът и Теменужка Трифонова – Кристин в сцена от “Фантомът на операта” 
Тази неделя Музикалният театър трябваше да върне публиката, която беше изкупила целия салон за най-касовия и зрелищен мюзикъл на родна сцена – “Фантомът на операта”. Оставащите шест представления трябваше да бъдат изиграни до края на седмицата. Засега от театъра няма да развалят тежката метална конструкция за сцената на Фантома. Предвижда се – щом падне забраната за културни събития на закрито – оставащите спектакли на “Фантомът на операта”, голяма част от които вече са разпродадени, да се срещнат с очакващата ги публика.
/АМ/

Източник: http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2164388

Още