Артистите на Музикалният театър по време на карантина – представяме ви солиста Александър Мутафчийски

Продължава нашата документална поредица „Ех, майко, майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“ Тази седмица е първата част от онлайн срещата със символа на оперетната музика в България, артистът -солист Александър Мутафчийски.

„Ние,артистите на Националния музикален театър „Стефан Македонски” заедно с класическите музиканти на България ви казваме – останете си вкъщи! И нека бъдем онлайн заедно в кризата!”- призовава от името на театъра Александър Мутафчийски.

 

„Ех, майко, майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“

Уважаема публика, в навечерието на празника Цветница празничните срещи с изуството на оперетата и мюзикъла продължават, макар и онлайн. Представяме ви първа част от откровенията на едно емблематично лице на националната сцена – Мутафчийски. Става дума за артиста –солист на Музикалния театър, една от емблемите на оперетната музика в България –  Александър Мутафчийски. Той приема предизвикателството от младата солистка Илона Иванова, с която започна нашата документална поредица.

Срещите с вас във Фейсбук страницата ни – Държавен музикален и балетен център-София (https://www.facebook.com/national.music.theatre/) и на сайта на Музикалния театър https://musictheatre.bg/ ще продължат, докато ви приветстваме отново в театъра и споделим с вас емоцията на живия спектакъл!

 

По този начин Националният музикален театър се включва в инициативата „Заедно в кризата – Класическата музика в България онлайн”. Тя обединява усилията на музикалните културни институти в България в обща програма за онлайн присъствие в културния живот на страната по време на извънредното положение.

 

Посланието на инициативата „Заедно в кризата – Класическата музика в България онлайн” : „Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние безвъзмездно ви даряваме малко радост и се надяваме, че скоро отново ще бъдем заедно в концертните зали и в оперните салони. Благодарим ви, че сте с нас!”

Още