„Eх, майко майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина” с Калина Ангелова

Артистите на Музикалния театър по време на извънредно положение – представяме ви едно от емблематичните лица на Музикалния театър – солистката Калина Ангелова.

Калина Ангелова като Норма Дезмънт в мюзикъла “Булевардът на залеза”

Виртуалната среща с нея започва от дома й. Ще видите как си припява откъси от оперети, докато върши ежедневните си занимания. Сред тях и познатия рефрен, но в нов вариант:”Ех, майко майчице, как скучно е сега! Без оперета спят в мен всички сетива…”

Циганката в оперетата “Българи от старо време”

Наред със забавните моменти, солистката на Музикалния театър разсъждава и за ролята на актьора да съхранява и пресъздава за поколенията музиката, танца и писания текст.

„В момента се намираме в една много тежка, непоносима ситуация, но съм сигурна, че ще успеем да се преборим и с това. Знам, че ще излезем от тази ситуация много по-различни, много по-мислещи, много по-обичащи се. Сигурна съм, че много скоро ще се видим!” -отправя своето послание Калина Ангелова.

В ролята на Голда от мюзикъла “Цигулар на покрива”

Виртуалната среща с нея е изпъстрена с откъси от емблематичните роли на солистката в оперети и мюзикъли, подбрани от Фонда на Националния музикален театър.

 

Всяка седмица Националният музикален театър представя във Фейсбук страницата си – Държавен музикален и балетен център-София (https://www.facebook.com/national.music.theatre/) и на сайта си www.musicthetare.bg звездите на театъра.

„Ние,артистите на Националния музикален театър „Стефан Македонски” заедно с класическите музиканти на България ви казваме – останете си вкъщи! И нека бъдем онлайн заедно в кризата!”

Юбилейният концерт на Маестро Юли Дамянов “Влез в моя сън”

Още