„Ех, майко майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“… с Христо Сарафов

Тази събота – 9-ти май от 11:00 часа – в документалната ни поредица „Ех, майко майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“ представяме един от доайените на Музикалния театър –голямата звезда на оперетата, операта и мюзикъла –  артистът –солист Христо Сарафов.


Христо Сарафов в ролята на Тевие от мюзикъла “Цигулар на покрива” от Джери Бок

На 9-ти май той има личен и творчески юбилей – навършва 65 години, от които 40 посветени на сцената. На 9-ти май юбилеят на уважавания и обичан артист-солист на Музикалния театър трябваше да бъде отбелязан със спектакъла „Царицата на чардаша” с участието на Христо Сарафов в ролята на Фери Бачи.

В ролята на Фери Бачи от оперетата на Калман “Царицата на чардаша”

Вместо със спектакъл, сега този юбилей ще бъде отбелязан с виртуална среща с Христо Сарафов, в която той ще сподели свои мисли за театъра, за творческия си път и за това какво е артистът без публика. В документалната среща с юбиляра ще прозвучат откъси от негови обичани от публиката роли, избрани от Фонда на Националния музикален театър.


Христо Сарафов в концертно изпълнение 

Следете – Фейсбук страницата ни – Държавен музикален и балетен център-София (https://www.facebook.com/national.music.theatre/) и сайта на Музикалния театър www.musicthetare.bg , където всяка седмица представяме звездите на театъра.

В ролята на Франк, директорът на затвора, в оперетата на Щраус “Прилепът” 

С документалната поредица „Ех, майко майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“ Националният музикален театър се включва в инициативата „Заедно в кризата – Класическата музика в България онлайн”.

Христо Сарафов в ролята на Макс фон Майерлинг в мюзикъла “Булевардът на залеза” от Уебър

„Ние,артистите на Националния музикален театър „Стефан Македонски” заедно с класическите музиканти на България ви казваме – останете си вкъщи! И нека бъдем онлайн заедно в кризата!”

Концертът на Музикалния театър “Празник на оперетата и мюзикъла”

 

Още