„Ех, майко майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“ с Христо Сарафов


На 9-ти май доайенът на Музикалния театър,голямата звезда на оперетата, операта и мюзикъла Христо Сарафов навършва 65 години. 40 от тях е посветил на сцената. Срещата с него навръх юбилея му ще е виртуална, но ще ни припомни изключителните му изпълнения на сцената, подбрани от Фонда на Националния музикален театър.   

Христо Сарафов си пожелава всички да са живи и здрави. „Да се надяваме, уважаеми зрители, че скоро всичко това ще свърши и ние отново ще се появим пред вас на сцената. Нашето изкуство се случва при живия контакт с публиката. Когато вас ви няма – ние сме никой!” – с тези думи доайенът на Музикалния театър се обръща към публиката. 

“Моята мечта винаги е била да се занимавам с това, което правя вече 40 години. Това е нещото, което най-много ме радва и вдъхновява в този живот. И се надявам да продължавам. Искам да съм на това място, на което съм, с тези възможности, с които съм и с тази любов на публиката, която имам” – казва артистът -солист на Музикалния театър Христо Сарафов, който днес чества 65-годишен юбилей, от които 40 години, посветени на сцената

 

„Голямото признание за един артист е и колегите му да го харесат в дадена роля, не само публиката. Когато те харесат артистите от хора,солистите, оркестъра и ти кажат – ти направи голяма работа – наистина, тогава човек се чувства щастлив!” – признава Христо Сарафов. Той пожелава същото творческо удовлетворение да изпитат и неговит млади колеги от Музикалния театър, които работят с голям хъс и вървят по неговия път.

 

С документалната поредица „Ех, майко майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“ Националният музикален театър се включва в инициативата „Заедно в кризата – Класическата музика в България онлайн”.

„Ние,артистите на Националния музикален театър „Стефан Македонски” заедно с класическите музиканти на България ви казваме – останете си вкъщи! И нека бъдем онлайн заедно в кризата!”

Още