Eх, майко майчице, щастлив/а съм…с Денко Проданов

 „Аз съм Денко Проданов, а вие гледате любимата поредица на Музикалния театър „Ех, майко майчице…щастлив съм и по време на карантина” – така започва втората част от виртуалната среща с младата звезда на Националния музикален театър – артистът – солист Денко Проданов.

Денко Проданов – Орфей и Зорница Дамянова – Евридика в сцена от оперетата “Орфей в ада” на Офенбах

Той ще ни приветства отново от морския бряг и ще ни отнесе надълбокото с най-доброто от неговите изпълнения на сцената на Музикалния театър, които не успяхме да поберем в първата част от неговото представяне.

Илона Иванова и Денко Проданов в мюзикъла “Бягство” по музика на Дует “Авеню”

Денко, който е трето поколение артист, ще ни каже кой е първият човек, който ще прегърне след карантината, ще ни разкаже как поддържа страхотната си форма и ще отправи предизвикателството си към следващия артист в поредицата „Ех, майко майчице…”

Денко Проданов и Весела Делчева в мюзикъла “Булевардът на залеза” на Уебър

„Скоро всичко ще отмине, приятели, и ще бъдем пак заедно!” – с тези думи и с част от най-силните си изпълнения на сцената Денко Проданов се обръща към публиката.

Документалната поредица на Музикалния театър „Ех, майко, майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“ продължава. Всяка събота Националният музикален театър представя във Фейсбук страницата си – Държавен музикален и балетен център-София (https://www.facebook.com/national.music.theatre/) и на сайта си www.musicthetare.bg звездите на театъра. Зрителите могат да гледат техните онлайн откровения, заснети в домашни условия, придружени с откъси от спектакли от Фонда на Националния музикален театър.

Денко Проданов – Раул и Християна Лоизу – Кристин в мюзикъла “Фантомът на операта” от Уебър

С документалната си поредица “Ех, майко майчице….” Националният музикален театър се нарежда сред културните институти на страната, обединени в инициативата „Заедно в кризата – Класическата музика в България онлайн”.

 

 

Още