С водосвет за здраве и успех започна новият театрален сезон 2020/2021 на Музиалния театър и Балет „Арабеск”. От сцената отец Александър Лашков благослови артистите, музикантите и всички творчески звена и служби в театъра и им пожела духовно и телесно здраве. „Ако нямаме добро разположение на духа, няма можем да правим добро изкуство” – подчерта той. „Бог да ви дава сили и вдъхновение да работите на този толкова важен духовен фронт. Защото вярата и религията, изкуството и музиката са призвани да правят хората по-добри.”

Директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова пожела на добър час на новия театрален сезон. „Приготвяме се за най-лошото, а се молим да се случи възможно най-доброто. Нека да бъдем добри и нека всичко, което правим, да е за театъра! Ако трябва да полагаме усилия – да дадем цялата си любов и енергия в действия, а ако трябва да се смирим – да изчакаме, без да се озлобяваме, а да приемем нещата, които са най-добри за нас. Пожелавам ви, когато  идвате в театъра – да идвате с открити сърца и да влагате цялата си любов в това, в което правим – нашето изкуство. Да сме живи и здрави и на добър час през новия сезон!”

До края на епидемиологичната ситуация театърът ще посреща публиката си при запълняемост от 50 процента на салона. Спектаклите, които позволяват,  ще бъдат с редуциран състав на артистите на сцената и на музикантите в оркестрината. Там, където е възможно, артистите ще играят с маски на сцената. Ще се търси начин да бъде осигурена дистанция за солистите, хористите и балетистите на сцената, за да се осигури тяхната безопасност.

Музикалният театър ще открие новия си сезон за зрителите на първи октомври, четвъртък, от 19:00 часа с концерта –спектакъл „ВИХРЕНО И СТРАСТНО”.  Каним ви на пищен концерт-спектакъл с най-вихрените мелодии от любими оперети и мюзикъли. Нашето послание към публиката е – въпреки епидемията, ние сме тук и искаме да ви вдъхнем оптимизма и радостта на нашето жизнеутвърждаващо изкуство.

Първата премиера за сезона на Музикалния театър ще е на 23-ти, 24-ти и 25-ти октомври на оперетата на Калман „Принцесата на цирка”. Тя ще завладее публиката с уникалната си симбиоза от класическа оперета и циркови атракциони. За първи път в Музикалния театър редом със солистите на сцената ще излязат и професионални циркови артисти.

Билетите за всички наши спектакли от програмата ни до края на годината са в продажба на касата (телефон 02/943 19 79)

и на сайта на Музикалния театър https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2020-10. Заповядайте!

БАЛЕТ „АРАБЕСК” дава начало на новия си сезон с ГАЛА ВЕЧЕР още тази седмица. Заповядайте на 11-ти септември,петък, от 20:00 часа на откритата сцена Платформа А6 на НДК.

Не пропускайте тази въздействаща ГАЛА ВЕЧЕР на водещата ни трупа за съвременен танц, в която са подбрани най-добрите фрагменти от репертоара на „Арабеск” през годините. Билети за спектакъла – на касата на Музикалния театър (телефон 02/943 19 79) и на  www.eventim.bg

Още