На бляскав спектакъл на сцената на Музикалния театър снощи бяха раздадени наградите от Десетия юбилеен конкурс за съвременна хореография върху българска музика на името на Маргарита Арнаудова. Танцьорите на Балет „Арабеск” претвориха идеите на младите хореографи на сцената.

НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА бе спечелена безапелационно от Надежда Дичева за спектакъла “Извивки”. Наградата й беше връчена от учредителя на конкурса и президент на едноименната фондация акад. Калина Богоева.

НАГРАДАТА НА ЖУРИТО бе разделена между хореографите Деян Георгиев за спектакъла “Чисто” и Таня Кацарова за спектакъла “Next”. Таня Кацарова реализира своя проект Next с танцьорите от трупата на балет „Арабеск“ Петя Колева, Стефан Вучов, Константина Ханджиева, Филип Миланов и Валери Миленков. Музиката на представлението е на българския композитор Калин Николов, а репетитор е Теодора Стефанова.

Чрез своя проект, озаглавен „Чисто” Деян Георгиев обръща внимание на вечно бързащите хора. Музиката на неговата творба е написана от Явор Карагитлиев, а костюмите са дело на Габриела Кърджилова.

МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР И БАЛЕТ “АРАБЕСК” ПОЗДРАВЯВАТ НАГРАДЕНИТЕ И ИМ ПОЖЕЛАВАТ ВЪЛНУВАЩ ТВОРЧЕСКИ ПЪТ ПО БЪЛГАРСКИТЕ И СВЕТОВНИ СЦЕНИ!

Очаквайте през октомври от програмата на Балет “Арабеск”:

14-ти октомври, сряда, от 19:00 часа спектакъла “Сидхарта”

29-ти октомври, четвъртък, от 19:00 часа спектакъла VIVA LA CLASSICA – честване на 50-тата годишнина на примата на Балет “Арабеск” Теодора Стефанова

Билети на сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2020-11 и на касата на Музикалния театър– телефон 02/943 19 79. Очакваме ви!

Още