Заповядайте на премиерата на мюзикъла за деца “Копче за сън” на първи декември от 17:00 часа в Музикалния театър

Малкият Оги се бои от тъмното и неговият дядо трябва да измисля приказка след приказка… Играчките в детската стая оживяват в различни истории, за да покажат на децата колко са важни обичта, приятелството и добротата… “Копче за сън” на неповторимия Валери Петров оживява на сцената на Музикалния театър в мюзикъл по негово либрето и нотите на Георги Генков.

Премиерата на най-новия спектакъл за деца на Музикалния театър “Копче за сън”

Резултатът е един семеен спектакъл, в който децата ще попаднат в света на един от най-добрите примери за красотата на българския език и музика, чиято сладост продължава да се усеща дълго след падането на завесата.

“Тази приказка ще бъде близка колкото за децата, толкова и за техните родители”, разказва пред БТА баритонът Александър Мутафчийски (в ролята на Дядото). “Аз даже се чудя на кого ще му бъде по-интересно и кой ще се вкара по-бързо в приказката, ще я преживее и ще докосна сърцето му. Защото тук поука, освен за децата, има и за възрастните – които понякога са небрежни и нехайни към проблемите на детето и ги смятат за незначителни”, допълва артистът. Ето тази приказка ни казва “Замислете се, възрастни! Децата не са за пренебрегване!”, допълва Александър Мутафчийски.

“Георги Генков и Валери Петров имат огромна съвместна работа, но от работата им за деца най-прекрасното е, че всичките пет приказки са превърнати в музикални пиеси – четири мюзикъла и една детска опера, и от тях най-известно е “Копче за сън”, разказва режисьорът на представлението Марина Генкова. Тя се надява и новите поколения да запазят в себе си нещо от тези двама огромни творци и да видят какво е качествена продукция за деца.

Екипът на спектакъла “Копче за сън” след премиерата

За участието си в “Копче за сън” разказват също Боряна Йорданова – в ролята на Оги, Георги-Маноел Димитров, който играе Червея, и Теменужка Трифонова – Съня.

Репортер – Даниел Димитров
Оператор – Красимир Михайлов
Монтаж – Валя Ковачева

Източник: БТА 

http://www.bta.bg/bg/video/show/id/0_dsxiisye?fbclid=IwAR2-29C-UgFxLCQgPrwWyYBfBIV1VlXoM5kj0WWdXte7tfN7Umv0SuPZVYs

Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване: +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Още