„Тиха нощ” в акапела и нов аранжимент на  „Барселона” на Фреди Меркюри са част от акцентите в програмата

Въпреки епидемичната обстановка в страната, Музикалният театър кани публиката на своя традиционен Коледно-новогодишен концерт-спектакъл. Заради големия интерес, изданията ще са три – на 20 декември, неделя, от 17:00 часа и на 22 и 23 декември с начало от 19:00 часа.

С много любов и топлина артистите поднасят своя празничен спектакъл на зрителите – феерия от популярни мелодии от оперети, мюзикъли и любими коледни песни. За публиката на Коледно-новогодишния спектакъл ще прозвучат и неизпълнявани досега в България музикални номера, които са много популярни по това време от годината на западноевропейските сцени.

За първи път ще прозвучи обработка на популярната коледна песен „Тиха нощ“, изпълнена акапела от квинтет солисти. Един от акцентите в програмата на спектакъла е нов аранжимент, направен за концерта от Маестро Людмил Горчев, на песента „Барселона“ на Фреди Меркюри.

Специално участие в концерта ще има Балет „Арабеск”, който ще изпълни „Кайзер валс“ от Йохан Щраус.

Ще видите и други обичани откъси от оперети и мюзикъли в нова и неочаквана интерпретация, дело на постановъчния екип, който за трета поредна година подготвя традиционния Коледно-новогодишен спектакъл на Музикалния театър. Режисьор е Явор Радованов, автор на сценария е Станислава Ризова. Сценографията е дело на Пеньо Пирозов и Георги Златанов, а зад въздействащата хореография стои почерка на прима балерината на театъра Йоанна Стоянова.

Подарете си една незабравима празнична вечер със звездите на Музикалния театър и Балет “Арабеск”

 КОЛЕДНО-НОВОГОДИШЕН СПЕКТАКЪЛ НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

Диригент: Людмил Горчев

Режисьор: Явор Радованов

Сценарист: Станислава Ризова

Хореограф: Йоанна Стоянова

Сценографи: Пеньо Пирозов, Георги Златанов

Художник на костюмите:  Цветанка Петкова -Стойнева

Хормайстор: Людмил Горчев

Концертмайстор: Петя Ковачева

Отговорен корепетитор: Анна Ангелова

Корепетитори: Румен Трайков, Вяра Груева,Ваня Петрова, Ирена Аврамова

Координатор на проекта: Пеньо Пирозов

Помощник-режисьори: Божанка Груева, Мартин Василев

 

УЧАСТВАТ СОЛИСТИТЕ: Марияна Арсенова, Зорница Дамянова, Олга Динова, Илона Иванова, Елица Красимирова, Еделина Кънева, Десислава Николова, Теменужка Трифонова, Иван Александров, Тодор Велков, Владимир Грудков, Добромир Момеков, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Богомил Спиров, Георги Ханджиев

ХОР, БАЛЕТ И ОРКЕСТЪР НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

Билетите са в продажба на сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2020-12 и на касата на Музикалния театър– телефон 02/943 19 79. Местата са ограничени до запълване на 30 процента от капацитета на залата. Заповядайте!

МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР КАНИ ЗРИТЕЛИТЕ С МНОГО НАДЕЖДА И ОПТИМИЗЪМ НА СВОИТЕ ПРАЗНИЧНИ СПЕКТАКЛИ. НА 20, 22 И 23 ДЕКЕМВРИ ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ТРАДИЦИОННИЯ КОЛЕДНО-НОВОГОДИШЕН СПЕКТАКЪЛ В МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР, НА 29 ДЕКЕМВРИ Е ПИЩНАТА ОПЕРЕТА „ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША”. ЧАСОВЕ ПРЕДИ НАСТЪПВАНЕТО НА НОВАТА 2021 НА 31 ДЕКЕМВРИ ОТ 17:00 ЧАСА Е НОВОГОДИШНИЯ СПЕКТАКЪЛ НА „ПРИЛЕПЪТ” ОТ ЩРАУС – С ПРАЗНИЧНА ТОМБОЛА И МНОГО ИЗНЕНАДИ ЗА ЗРИТЕЛИТЕ. ВЪПРЕКИ СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ В СТРАНАТА, ПОДНАСЯМЕ С МНОГО ЛЮБОВ И ТОПЛИНА НАШИТЕ НОВОГОДИШНИ СПЕКТАКЛИ И ВИ КАНИМ ДА ПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО В МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР!

Още