Доайеанът на театъра празнува 40 години на сцената

На 22 януари от 19:00 часа ви каним на юбилейния концерт на един от доайените на Музикалния театър,голямата звезда на оперетата, операта и мюзикъла Христо Сарафов. Той ще отпразнува на сцената на Музикалния театър своя личен юбилей – 65 години, от които 40 посветени на музикалното изкуствоЮбилеят беше отложен с няколко месеца, заради извънредната епидемична ситуация.

На сцената със Светлана Иванова 

На 22 януари на сцената редом с юбиляра ще излязат артистите, с които Христо Сарафов дълги години е пял в Музикалния театър. Специални гости на концерта ще бъдат част от учениците на Сарафов, създали име на музикалната сцена –Антоанета Добрева-Нети, Нора Караиванова и Маги Джанаварова.

С Антоанета Добрева – Нети в мюзикъла “Любов и смърт в Мулен Руж” на Музикалния театър

Именитият юбиляр ще изпълни арии от свои знакови роли – една от първите на сцената на Музикалния театър – Чушкаров от мюзикъла „Двубой” и най-новата му роля на Тевие в „Цигулар на покрива”.

В ролята на млекаря Тевие в мюзикъла “Цигулар на покрива”

Сценарист и режисьор на концерта-спектакъл е Александър Мутафчийски. Участват солистите, балетът и оркестърът на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

В ролята на Коломан Жупан в оперетата “Цигански барон”

Звездата на Музикалния театър Христо Сарафов признава:„Нашето изкуство се случва при живия контакт с публиката. Когато публиката я няма– ние сме никой!”. Той казва, че мечтата му винаги е била да се занимава с това, което прави вече 40 години. „Това е нещото, което най-много ме радва и вдъхновява в този живот. И се надявам да продължавам. Искам да съм на това място, на което съм, с тези възможности, с които съм и с тази любов на публиката, която имам” – казва артистът -солист на Музикалния театър.

Поздравления за 60-тия юбилей на Христо Сарафов

„Голямото признание за един артист е и колегите му да го харесат в дадена роля, не само публиката. Когато те харесат артистите от хора,солистите, оркестъра и ти кажат – ти направи голяма работа – наистина, тогава човек се чувства щастлив!” – казва още доайенът. Той пожелава същото творческо удовлетворение да изпитат и неговите млади колеги от Музикалния театър, които работят с голям хъс и вървят по неговия път.

Едно от многобройните въплъщения на артиста-солист на сцената

Христо Сарафов завършва „Класическо пеене“ в НМА “Панчо Владигеров “ през 1982 година в класа на доц. Констанца Вачкова. Специализира в Москва при народния артист на Руската федерация Евгений Кибкало. След завръщането си от Москва участва в спектакъла „Севилският бръснар“ от Росини в ролята на Доктор Бартоло с режисьор проф. Павел Герджиков. Тази роля се превръща в емблематична за него и от тогава я е играл над 50 пъти на различни сцени по цял свят – Франция, Испания, Италия, Германия, Португалия, САЩ , Гватемала и другаде.

Лепорело в операта “Дон Жуан” на гастрол във Франция -1991 год.

Друга негова запомняща се роля, изиграна в много оперни театри по света, е ролята на Лепорело в операта „Дон Жуан“на Моцарт.
От 1983 година насам с кратки прекъсвания Христо Сарафов е солист  в любимия му Музикален театър. Тук е изиграл десетки водещи роли в оперети, мюзикъли и концерт-спектакли. 

Христо Сарафов като Дядо Либен в партньорство с Николай Борисов – Хаджи Генчо в оперетата “Българи от старо време” на Асен Карастоянов

Ето и част от емблематичните му роли, в които публиката го е аплодирала десетки пъти и продължава да го гледа на сцената на Музикалния театър: Дядо Либен в „Българи от старо време“, Фери Бачи в „Царицата на чардаша“, Алфред Дулитъл в „Моята прекрасна лейди“, Бог Зевс в „Орфей в ада“Ришар Фирмен в мюзикъла „Фантомът на операта“. Най-новото му въплъщение на сцената на Музикалния театър е на Млекаря Тевие от мюзикъла „Цигулар на покрива”.

Христо Сарафов -Зевс в оперетата “Орфей в ада” от Офенбах

Билетите за концерта-спектакъл “Христо Сарафов и приятели ” на касата – телефон 02/943 19 79и на сайта на Музикалния театър https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-01. Местата са ограничени до запълване на 30 процента от капацитета на залата. Заповядайте!

Още