Концертни вариации от март в Музикалния театър

През месец март Музикалният театър започва своите Концертни вариации. На 7 март, неделя, от 17:00 часа е нашето първо предложение – то е за дамите в навечерието на техния празник – концертът-спектакъл „И все пак светът е красив”. Каним ви на елегантно дамско парти, изпълнено с музика и красота, поднесено от женски състав солисти и оркестранти.

В концерта участват солистките на Музикалния театър:  Илона Иванова, Боряна Йорданова, Людмила Козарева, Елица Красимирова, Еделина Кънева,  Християна Лоизу, Олга Михайлова – Динова, Исидора Молес, Десислава Николова, Теменужка Трифонова, Мадлен Цанков 

Жените -оркестранти на концерта (отляво надясно -прави): Ана Ангелова -пиано, Николета Петрова – флейта, Йоанна – Мария Тодорова – виолончело, Петя Ковачева – цигулка; (отляво надясно – седнали) – Ваклина Райчева – арфа и Калина Андреева – контрабас и бас китара

На концерта ще прозвучат незабравими хитове на Едит Пиаф, Лара Фабиан, Марая Кери, Уитни Хюстън, Нат Кинг Коул, изпълнени от солистките на Музикалния театър. Подбрани са и популярни песни от мюзикълите „Фантомът на операта”, „Обичам жена си”, от филма-мюзикъл „Кабаре”, както и от филма „Петият елемент” на Люк Бесон. Ще чуем и оперни арии в популярен аранжимент, сред които „Хабанера суинг” от „Кармен” на Бизе, както и откъси от творби на българските композитори Любомир Денев и Румен Бояджиев-син.

Солистката Олга Михайлова – Динова 

В импровизиран музикален клуб се срещат героините на концерта-спектакъл, за да споделят моменти от личния си живот – разкрива своя замисъл режисьорът Калина Ангелова. „С всяко следващо музикално изпълнение се докосваме и навлизаме все по-дълбоко в женската душа, за да покажем същността на живота, а това е любовта” – казва тя.

Изпълнение на тенора Богомил Спиров и примабалерината Татяна Янева

През месец март е и следващия ни концерт – „Страст в теноров регистър”. Каним ви на 28 март, неделя, от 17:00 часа да чуете невероятните тенори на Музикалния театър: Владимир Грудков, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов и Богомил Спиров.

Уважаеми зрители, отменя се първата дата на концерта „Страст в теноров регистър ” на 20 март от 19:00 часа. Може да презаверите вашите билети за другата дата – 28 март, неделя, от 17:00 часа – или да върнете вашите билети на касата на Музикалния театър. Моля да ни извините за причиненото неудобство!

“Тримата тенори” на Музикалния театър – Пеньо Пирозов, Владимир Грудков и Александър Панайотов

Те ще изпълнят с много страст популярни канцонети, испански сарсуели, обичани арии от опери и оперети и още много любими мелодии. На концерта „Страст в теноров регистър” ще им акомпанира единствено роял.

Тенорът Стефан Петков на сцената на Музикалния театър

На рояла ще се редуват пианистите Ана Ангелова и Румен Трайков. Концертът е създаден по идея на артист-солиста Пеньо Пирозов.

ПРЕЗ МАРТ НА СЦЕНАТА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ

На 13-ти март (събота, от 19:00 часа) и 14-ти март (неделя, от 17:00 часа) гледайте най-новото заглавие в афиша на театъра – оперетата на Калман „Принцесата на цирка”. За първи път на сцената на театъра редом със солистите, хора и балета излизат и професионални  циркови артисти. Новите дати на спектакъла са 2 и 3 април. 

НА 13 И 14 МАРТ В НОВАТА ПОСТАНОВКА ГЛЕДАМЕ ДЕБЮТА НА ДОБРИНА ИКОНОМОВА КАТО ФЕДОРА, БОГОМИЛ СПИРОВ В РОЛЯТА НА МИСТЪР ХИКС, ХРИСТО САРАФОВ КАТО БАРОН ШАТОНЬОВ И ЮЛИЯ МАРИНОВА (на 13 март) В РОЛЯТА НА КЛАРА

На 13 март, събота, от 19.00 часа
участват: Богомил Спиров(Мистър Хикс), Добрина Икономова(Федора), Христо Сарафов(Барон Щатоньов), Десислава Николова(Мейбъл), Александър Панайотов(Тони), Юлия Маринова(Клара), Кръстан Кръстанов(Макс), Лъчезар Лазаров(Директор на цирка), Георги –Маноел Димитров(Пиер), Румен Григоров(Пинели), Божанка Груева(Клоун)
Кавалери: Явор Радованов, Николай Христов, Алексей Римша, Иван Александров, Кръстьо Методиев(Дубльор- балет)
Синти – Ана Ангелова
Хор, балет и оркестър с диригент Огнян Митонов

Божанка Груева – Клоунът, Румен Григоров – Пинели и Десислава Николова – Мейбъл в “Принцесата на цирка”

На 14 март, неделя, от 17.00 часа
участват: Богомил Спиров(Мистър Хикс), Добрина Икономова(Федора), Христо Сарафов(Барон Шатоньов), Елица Красимирова(Мейбъл), Денко Проданов(Тони), Людмила Козарева(Клара), Стефан Петков(Макс), Александър Василев(Директор на цирка), Тодор Велков(Пиер), Румен Григоров(Пинели), Божанка Груева(Клоун)
Кавалери: Иван Христов, Сердикий Попов, Никола Кабрузов, Димитър Райков, Кръстьо Методиев (Дубльор- балет)
Синти – Ана Ангелова
Хор, балет и оркестър с диригент Огнян Митонов

Балетът на Музикалния театър в оперетата “Принцесата на цирка” от Калман

На 27 март, събота, от 19:00 часа ви каним на пищната постановка на Музикалния театър на „Царицата на чардаша”. Почитателите на оперетата ще се насладят на богатата оркестрация в музиката на Калман, силните любовни страсти между героите в увличащото либрето, както и на красивата хореография на спектакъла. В ролите гледаме: Илина Михайлова(Силва), Владимир Грудков(Едвин), Десислава Николова(Щаси), Александър Панайотов(Бони), Христо Сарафов(Фери Бачи), Марияна Арсенова(Цилика), Румен Григоров(Мишка), Лъчезар Лазаров(Генералът), Иван Панев(Князът), Георги-Маноел Димитров(Киш), Александър Василев(Пиколо), Мария Коровешова- Рокас(Пармската херцогиня)

Сцена от постановката на Музикалния театър на оперетата “Царицата на чардаша” от Калман

За малките зрители в програмата през март са двете ни предложения: най-новата постановка за деца – любимата на няколко поколения приказка от Валери Петров по музика на Георги Генков „Копче за сън” (20 март, събота, от 11:00 часа) и мюзикъла „Аладин” (21 март, неделя, от 17:00 часа) – по едноименната приказка от арабския епос.

Сцена от премиерното заглавие за деца на Музикалния театър “Копче за сън” от Валери Петров по музика на Георги Генков 

На 20 март от 11:00 часа гледайте любимата на няколко поколения детска музикална приказка “Копче за сън” от Валери Петров. Малкият Оги се бои от тъмното и неговият дядо трябва да измисля приказка след приказка за своя любопитен внук. В тези приказки играчките от стаята на Оги оживяват в различни истории, за да покажат на малкото момче колко са важни обичта, приятелството и добротата.

На 20 март постановката ще се играе в памет на проф. Бистра Атанасова – режисьор-постановчик на спектакъла. Нейната работа по режисурата беше довършена от дъщеря й Марина Генкова. Сценограф на постановката е Георги Златанов, художник на костюмите – Исидора Молес, хореограф Светлин Ивелинов.

Участват:: Георги Ханджиев(Кенгуру),Петя Миленова(Сънят) – ДЕБЮТ, Александър Мутафчийски(Дядото), Боряна Йорданова(Оги), Мадлен Янкова-Цанков(Риба – Майка), Яна Стефанова(Първа Рибка),Зорница Гергинова(Втора Рибка),Станимира Василева(Трета Рибка), Георги Маноел-Димитров (Червей), Юлия Маринова(Котка), Павлина Петкова(Малко Кенгурче)

В ролите на играчки , котки, море, часовници: Мартин Начев, Павлина Петкова, Иван Александров, Зорница Гергинова, Таня Гошева, Весна Тодорова, Яна Стефанова, Павлина Петкова, Иван Христов, Никола Кабрузов

Балет със солисти: Евелина Тодорова, Теодора Кралева, Чан Тхе Чунг

Оркестър на Музикалния театър с диригент Дориан Молхов   

 

На 21 март, неделя, от 17:00 часа гледайте мюзикъла „Аладин” – една модерна интерпретация на класическата приказка от Арабския епос с музиката на композитора Марио Балтаджиев. Духът от бутилката е метафора на човешкия дух, а всеки от нас може да потърси и открие силата вътре в себе си – е посланието на авторите. „Аладин” на Музикалния театър е спектакъл за любовта и силата на човешките възможности. Тази вълшебна и в същото време истинска приказка ще докосне сърцата на зрителите от всички възрасти със своето послание -„Духът е винаги в теб!”

В ролята на Аладин гледаме Денко Проданов, неговата възлюбена Принцеса Бадрулбудула е Боряна Йорданова. Магьосникът е Добрин Векилов –Дони, а Духът от лампата Богомил Спиров.

Участват още: Яница Маслинкова(Духът на пръстена), Станимира Василева(Майката на Аладин), Лъчезар Лазаров(Султанът), Румен Григоров(Жгмуц), Тодор Велков(Стон), Георги Ханджиев(Крик), Никола Кабрузов(Паралелепипед)

И ДРУГИ ГЕРОИ – Валери Цветанов, Николай Христов
Участват децата: Петя Андасарова, Кая Иванова, Лидия Иванова, Никола Костадинов, Илиан Спиров, Денис Тафров

Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев

На 26 март, петък, от 19:00 часа ви каним на HIGHLIGHTS на Балет „Арабеск” с фрагменти от най-добрите спектакли на най-голямата ни трупа за съвременен танц.

Билети за спектаклите се продават на касата – телефон 02/943 19 79 и в сайта на Музикалния театър https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-03. Заповядайте!

Още