Концертни вариации от март в Музикалния театър

През месец март Музикалният театър започва своите Концертни вариации. На 7 март, неделя, от 17:00 часа е нашето първо предложение – то е за дамите в навечерието на техния празник – концертът-спектакъл „И все пак светът е красив”. Каним ви на елегантно дамско парти, изпълнено с музика и красота, поднесено от женски състав солисти и оркестранти.

В концерта участват солистките на Музикалния театър:  Илона Иванова, Боряна Йорданова, Людмила Козарева, Елица Красимирова, Еделина Кънева,  Християна Лоизу, Олга Михайлова – Динова, Исидора Молес, Десислава Николова, Теменужка Трифонова и други

Жените -оркестранти на концерта (отляво надясно -прави): Ана Ангелова -пиано, Николета Петрова – флейта, Йоанна – Мария Тодорова – виолончело, Петя Ковачева – цигулка; (отляво надясно – седнали) – Ваклина Райчева – арфа и Калина Андреева – контрабас и бас китара

На концерта ще прозвучат незабравими хитове на Едит Пиаф, Лара Фабиан, Марая Кери, Уитни Хюстън, Нат Кинг Коул, изпълнени от солистките на Музикалния театър. Подбрани са и популярни песни от мюзикълите „Фантомът на операта”, „Обичам жена си”, от филма-мюзикъл „Кабаре”, както и от филма „Петият елемент” на Люк Бесон. Ще чуем и оперни арии в популярен аранжимент, сред които „Хабанера суинг” от „Кармен” на Бизе, както и откъси от творби на българските композитори Любомир Денев и Румен Бояджиев-син.

Солистката Олга Михайлова – Динова 

В импровизиран музикален клуб се срещат героините на концерта-спектакъл, за да споделят моменти от личния си живот – разкрива своя замисъл режисьорът Калина Ангелова. „С всяко следващо музикално изпълнение се докосваме и навлизаме все по-дълбоко в женската душа, за да покажем същността на живота, а това е любовта” – казва тя.

Изпълнение на тенора Богомил Спиров и примабалерината Татяна Янева

През месец март е и следващия ни концерт – „Страст в теноров регистър”. Каним ви на 20  март, събота, от 19:00 часа и на 28 март, неделя, от 17:00 часа да чуете невероятните тенори на Музикалния театър: Владимир Грудков, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов и Богомил Спиров.

“Тримата тенори” на Музикалния театър – Пеньо Пирозов, Владимир Грудков и Александър Панайотов

Те ще изпълнят с много страст популярни канцонети, испански сарсуели, обичани арии от опери и оперети и още много любими мелодии. На концерта „Страст в теноров регистър” ще им акомпанира единствено роял.

Тенорът Стефан Петков на сцената на Музикалния театър

На рояла ще се редуват пианистите Ана Ангелова и Румен Трайков. Концертът е създаден по идея на артист-солиста Пеньо Пирозов.

ПРЕЗ МАРТ НА СЦЕНАТА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ

На 13-ти март (събота, от 19:00 часа) и 14-ти март (неделя, от 17:00 часа) гледайте най-новото заглавие в афиша на театъра – оперетата на Калман „Принцесата на цирка”. За първи път на сцената на театъра редом със солистите, хора и балета излизат и професионални  циркови артисти.

Балетът на Музикалния театър в оперетата “Принцесата на цирка” от Калман

На 27 март, събота, от 19:00 часа гледайте пищната постановка на Музикалния театър на „Царицата на чардаша”. Почитателите на оперетата ще се насладят на богатата оркестрация в музиката на Калман, силните любовни страсти между героите в увличащото либрето, както и на красивата хореография на спектакъла.

Сцена от постановката на Музикалния театър на оперетата “Царицата на чардаша” от Калман

За малките зрители в програмата през март са двете ни предложения: най-новата постановка за деца – любимата на няколко поколения приказка от Валери Петров по музика на Георги Генков „Копче за сън” (20 март, събота, от 11:00 часа) и мюзикъла „Аладин” (21 март, неделя, от 17:00 часа) – по едноименната приказка от арабския епос.

Сцена от премиерното заглавие за деца на Музикалния театър “Копче за сън” от Валери Петров по музика на Георги Генков 

На 26 март, петък, от 19:00 часа ви каним на HIGHLIGHTS на Балет „Арабеск” с фрагменти от най-добрите спектакли на най-голямата ни трупа за съвременен танц.

Билети за спектаклите се продават на касата – телефон 02/943 19 79 и в сайта на Музикалния театър https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-03. Заповядайте!

Още