Музикалният театър прави подарък на най-малките си зрители и техните близки по повод Празника на детето. Каним ви на 1-ви юни от 11:00 часа на спектакъла „Копче за сън” с ВХОД СВОБОДЕН.

„Копче за сън” по текст на Валери Петров и с музиката на Георги Генков е една от любимите музикални приказки на поколения български деца. Малкият Оги се бои от тъмното  и неговия дядо трябва да му измисля приказки, за да заспи. В тях играчките от стаята на Оги оживяват и разказват за себе различни истории. Така малкото момче разбира колко са важни обичта, приятелството и добротата между хората. 

Тихо! Искате ли да надникнем в стаята, където е креватчето на малкия Оги? Добре. Ето ни вътре. Лампата е угасена и в тъмното се виждат само една картонена кутия от телевизор, пълна с играчки, и бялата възглавница, в която е потънала главицата на Оги. До него е полегнал и дядо му, тъй като Оги още не е свикнал да заспива сам – плаши го тъмният ъгъл отсреща. Там наистина се крие нещо, само че то никак не е страшно, дори напротив. Но после ще разберем какво е – сега да чуем какво си говорят двамата в тъмното…”

Автор на музиката е Георги Генков, либрето – Валери Петров. Музикален ръководител на спектакъла е Юли Дамянов, диригент –  Дориан Молхов, режисьор – постановчик – Бистра Атанасова, режисьор – Марина Генкова, сценограф – Георги Златанов, художник на костюмите – Исидора Молес, хореограф – Светлин Ивелинов

ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА И ИЗПЪЛНИТЕЛИ: Георги Ханджиев(Кенгуру), ПЕТЯ МИЛЕНОВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В РОЛЯТА НА СЪНЯ, Александър Мутафчийски(Дядото),Боряна Йорданова (Оги), Мадлен Цанков (Риба – майка), Яна Стефанова (Първа рибка), Зорница Гергинова (Втора рибка), Кремена Георгиева (Трета рибка), Георги – Маноел Димитров (Червей), Юлия Маринова (Котка), Павлина Петкова (Малко кенгурче)

Артисти от хора на Музикалния театър в ролите на играчки и животни: Мартин Начев, Павлина Петкова, Иван Александров, Зорница Гергинова, Таня Гошева, Весна Тодорова, Яна Стефанова, Павлина Петкова, Иван Христов, Никола Кабрузов

Солисти на балета: Евелина Тодорова, Теодора Кралева, Чан Тхе Чунг

Оркестър на Музикалния театър с диригент Дориан Молхов

ВХОД СВОБОДЕН. ПРЕДВАРИТЕЛНО МОЖЕ ДА ВЗЕМЕТЕ ПРОПУСКИ НА КАСАТА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР – ТЕЛ. 02/ 943 19 79. МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ ДО ЗАПЪЛВАНЕ НА 50 ПРОЦЕНТА ОТ КАПАЦИТЕТА НА ЗАЛАТА. ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Още