И тази година Музикалният театър ще зарадва своята най-млада публика с любимите им музикални  приказки на лятната сцена  Кино „Кабана“ в парка на НДК. Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община.

От 3 до 25 юли – събота и неделя от 11 часа – на лятната сцена децата на София ще се срещат с вълнуващите приключения на пакостника Ян Бибиян, изобретателния котарак Шарл, хитрата Лисица и Петлето, което обича своя баща Вълка. Ще разберете и как една капризна принцеса се научава да разпознава истинските от фалшивите неща.

На 3 юли (събота) и 25 юли (неделя) от 11 часа на сцената на Кино „Кабана“  малките зрители ще проследят със затаен дъх приключенията на един голям пакостник в музикалното фентъзи Ян Бибиян. В него Ян Бибиян се сприятелява с дяволчето Фют, попада в подземното царство на Великия магьосник Мирилайлай и след много приключения успява пак да се върне на горната земя. Детският мюзикъл „Ян Бибиян“ е създаден специално за трупата на Музикалния театър от композитора Димитър Вълчев. Мюзикълът за деца е по едноименната повест на Елин Пелин. Либрето – Димитър Димитров, режисьор – Явор Радованов, пиано – А. Ангелова. Участват: Боряна Йорданова, Божанка Груева, Пламена Михова/Теменужка Трифонова, Георги-Маноел Димитров, Георги Ханджиев, Александър Василев, Тодор Велков, Ася Цветанова, Десислава Тодорова, Николай Димов, Галина Радева, Кремена Георгиева.

На 4 юли (неделя) и 24 юли (събота) от 11 часа на сцената на Кино „Кабана“  талантливите артисти на Музикалния театър с много музика, танци и цветни изненади ще представят мюзикъла Котаракът Шарл по мотиви от любимата приказа на Шарл Перо „Котаракът в чизми“. Нима има някой, който да не е чувал за онзи странен котарак, хитроумен и бъбрив, с шапка с огромно перо, който помага на своя беден приятел Жан да се ожени за  най- красивата принцеса? А има ли по-голямо приключение от това с песен да преминеш през всички препятствия с най-верния си приятел?

Артистите на Музикалния театър канят децата през месец юли на любимите им музикални приказки в Кино “Кабана” 

Музиката е на Жул Леви. Либретото по приказката на Шарл Перо е на Сабина Тянкова. Режисьор – Калина Ангелова, музикален съпровод – Ирена Аврамова и Анна Ангелова. Участват: Павлина Петкова, Денко Проданов, Елица Красимирова, Александър Василев, Светлана Иванова, Румен Григоров/Георги-Маноел Димитров, Боряна Йорданова, Лъчезар Лазаров, Сердикий Попов, Никола Кабрузов

На 10 юли (събота) и 18 юли (неделя), 11 часа на сцената на Кино „Кабана“ – Да целунеш принцеса –  детски мюзикъл по приказката на Андерсен „Принцесата и свинарят“. Една забавна и поучителна история за капризната принцеса и принца, който става свинар, за да докаже, че в живота по-ценни са истинските неща като аромата на розата и песента на славея. Спектакълът е по приказката на Андерсен „Свинарят”. Музика – Юлиян Слабаков, либрето –  Панчо Панчев- Дядо Пънч, режисьор – Юлия Маринова, сценограф – Евгения Раева, пиано – Ирена Аврамова. Участват – Боряна Йорданов, Иван Христов, Юлия Маринова, Людмила Козарева, Александър Василев.

Само на 11 юли (неделя) от 11 часа гледайте Златното петле – детски мюзикъл за хитрата лисица и един сив вълк, когото всички мислят за лош. Вълкът трябва да отгледа малкото златно петле, излюпено от яйцето, открадното от Лисицата.  И за всеобща изненада на горските обитатели Петлето нарича Вълка свой баща, защото за него той е най-добрият, най-умният и най-смелият… татко. Вълкът е щастлив, защото най-после се е намерил някой да го обича.

Спектакълът е по музиката на Вячеслав Улановски, либрето – Владимир Орлов и режисьор – Юлия Маринова, пиано – Ир. Аврамова. Участват – Тодор Велков, Станимира Василева, Зорница Дамянова, Таня Гошева, Кремена Георгиева, Галина Иванчева, Божанка Груева

Билети през сайта на Музикалния театър https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-07, на касата на театъра (тел. 02/ 943 19 79), а в деня на спектакъла – час преди началото в Кино „Кабана”.

Още