На 1 и 2 октомври от 19:00 часа Музикалният театър отваря врати за публиката за началото на сезон 2021/2022 с “Оперетно вариете”.

Зрителите ще видят един много различен спектакъл, в който оперетни ще са само част от танцовите номера, сред които кан кан, валс и други. Солистите и балетът ще представят най-големите попхитове, които досега не са звучали на сцената на театъра. Те ще са в съпровод на Оркестъра на Музикалния театър. Във вариететния спектакъл ще са вплетени акробатични изпълнения, циркови илюзии и атрактивна мултимедия.

Сюжетът във вариетето се развива през погледа на уличен музикант – в ролята ще видим солиста на Балета Крис Методиев, който е и известен стрийт –танцьор. Публиката ще разбере за мечтите и стремежите му и ще стигне заедно с него до прозрението, че по-важно от богатството и славата е да дариш добро на човек в нужда. Затова и надсловът на спектакъла е „Предай нататък – подари мечта”.

„Пожелавам си да започнем един нов сезон, в който да реализираме поне една част от това, което сме планирали през годините. Имаме с какво да изненадаме нашата публика. На 1 и 2 октомври Музикалният театър ще открие вратите на новия си сезон за публиката с „Оперетно вариете“. Това е програма, която замисляме от преди три години, много различен концерт-спектакъл. Ако тази наша програма има успеха, тя може да стане репертоарно заглавие в нашия афиш. В края на октомври подготвяме български мюзикъл – „Ухание на пури и джаз“ по „Великия Гетсби“, чийто режисьор е Бойко Илиев. Той е написан от композитора Сашо Младенов специално за Музикалния театър. Каним публиката да дойде на премиерата на 30 и 31 октомври и да ни подкрепи” – Марияна Арсенова – директор на Музикалния театър

ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ

Вариететен спектакъл за Откриването на сезон 2021/2022 на Музикалния театър

Участват солистите: Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова,Владимир Грудков, Александър Панайотов и Денко Проданов. Балетът и Оркестърът на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев.

Режисьор наспектакъла е Александър Мутафчийски, музикален ръководител – Людмил Горчев, хореограф – Татяна Янева, сценограф – Пеньо Пирозов, мултимедия – Иван Липчев

Билетите се продават на сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-10 и на касата на театъра (тел. 02/ 943 19 79), която ще работи от 1 септември. Заповядайте!

Още