С тържествен водосвет, отслужен от отец Александър Лашков, беше дадено началото на новия сезон на Музикалния театър. „Пожелавам от сърце един успешен, наситен, вълнуващ нов сезон на Музикалния театър. Да дарявате на хората от вашето изкуство и заедно с насладата от него и развлечението да вкарвате в душите им етичното и моралното. Да внушавате доброто! Затова и църквата е призовала под своето крило всички изкуства – за да може естетиката да служи на етиката. Бог да ви благослови- успешен сезон!“ – заяви в словото си отец Лашков.

Директорът на театъра Марияна Арсенова пожела на добър час на всички творчески колективи през новия сезон. Тя изрази надежда да бъде изпълнена програмата – максимум със спектакли до края на годината. Арсенова поздрави артистите за успешното представяне на „Фантомът на операта“ на Античния театър в Пловдив и пожела и всички спектакли да са толкова успешни и да се играят пред много публика. На днешния християнски празник – Рождество на Пресвета Богородица – Арсенова отбеляза и друга добра новина – очаква се бейбибум в Музикалния театър през новия сезон. „Нека този бейбибум да продължи и това да бъде единственото заразително нещо в нашия театър. На добър час!“- пожела тя.

„Многая лета“ прозвуча на сцената и в зрителната зала в изпълнение на артистите и всички служби на театъра за началото на сезон 2021/2022

Музикалният ще продължи да работи при 50 процента посещаемост и стриктно спазване на всички мерки за безопасност. Спектаклите ще се играят с намален състав на оркестъра и при редуциране на масовите сцени, в които участват повече хора от творческите колективи. На добър час на сезон 2021/2022 на Музикалния театър!

През септември Музикалният театър ще покаже любимите спектакли на децата на сцена Кино „Кабана“ . Каним нашите най-малки зрители на 11 и 12 септември, тази събота и неделя от 11:00 часа, на музикалните приказки „Ян Бибиян”(на 11.09.) и „Да целунеш принцеса“ (на 12.09.) в Кино Кабана. Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община. Билети на  сайта https://tickets.musictheatre.bg/home/calendar/2021-09 и на касата на Музикалния театър (02/ 943 19 79). Един час преди всеки спектакъл и в Кино „Кабана”.

След големия успех на „Фантомът на операта“  театърът гостува отново на Античния театър в Пловдив на 15 септември с другия си хитов мюзикъл – „Цигулар на покрива“. Творбата на композитора Джери Бок е красива притча за дома, любовта и семейството.

Христо Сарафов в ролята на Тевие в мюзикъла “Цигулар на покрива”

„Това е разказ за едно общество, което дори в нещастието запазва своите устои и намира смисъл да прославя и да се радва” – казва режисьорът Небойша Брадич (Сърбия). На 15 септември от 20:00 часа на Античния театър в Пловдив гледаме звездите на театъра: Христо Сарафов в ролята на Тевие, Марияна Арсенова като Голда, Людмила Козарева в ролята на Йенте, Светлана Иванова (Баба Цейтъл), Олга Михайлова(Фрума Сара), Лъчезар Лазаров (Лазар Волф), Стефан Петков(Мордча), Румен Григоров(Равинът), Пеньо Пирозов(Мендел) и други. Участват хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов. Билети в мрежата на eventim.bg и на касата на Античния театър в Пловдив в деня на спектакъла. Заповядайте!

Денко Проданов – Саша, хор и балет в мюзикъла “Цигулар на покрива” – постановка на Музикалния театър  

Още